Ο Μανώλης και ο φονικός φοίνικας

Ο Μανώλης και ο φονικός φοίνικας

Τα χιλιάδες γιατί για τον αδικοχαμένο Μανώλη!

Ο Μανώλης Μπεζιρτζόγλου μόλις που πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του! Έσβησε στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου όπως τόσοι νέοι τα τελευταία χρόνια. Είχε όνειρα και προσδοκίες για τη ζωή του, δεν πρόλαβε όμως.

Είχε πρόσφατα πουλήσει το αυτοκίνητο του για να αγοράσει τη μηχανή του. Για να μετακινείται με το δίτροχο όπως έκαναν και οι φίλοι του. Δεν πρόλαβε να τη χαρεί όπως και τη ζωή του. Καρφώθηκε σε ένα φοίνικα χτυπώντας πάνω σε αυτόν με το στήθος του. Δεν είχε κανένα άλλο χτύπημα ούτε καν στο κεφάλι.Τα εξωτικά δέντρα που υποτίθεται πως στολίζουν τον παραλιακό δρόμο για μια ακόμα φορά αποδείχτηκαν φονικά όργανα που σαν μαχαίρια περιμένουν καρτερικά να ρουφήξουν το αίμα και τη ζωή, όσων κάνουν το μοιραίο λάθος και χάσουν το δρόμο τους.

Πόσοι ακόμα νεαροί θα θυσιαστούν στη γκιλοτίνα της παραλιακής; Πόσες ζωές θα σώζονταν αν στους φοίνικες της παραλιακής υπήρχε ένα προστατευτικό κέλυφος, μια προστατευτική μεμβράνη που θα μπορούσε να σώσει  εκείνους που βρεθούν πάνω τους; Εκείνοι που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του παραλιακού δρόμου μήπως θα πρέπει να το δουν άμεσα;

Ας παραδειγματιστούν με το τι γίνεται σε άλλες ( πιο σοβαρές ) χώρες και περιοχές όπου η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζεται με άλλη βαρύτητα. Ναι ο Μανώλης στάθηκε άτυχος. Ναι θα μπορούσε να είχε άλλη εξέλιξη το τροχαίο του. Ναι θα μπορούσε να ζει σήμερα. Όμως  κάποιος άλλος, πιθανότατα ο επόμενος που θα πλάγιαζε με τη μηχανή του σε κάποιο φοίνικα θα ήταν ο άτυχος. Αλλά ας κάνουμε έστω τώρα κάτι.

Ας γίνει η αφορμή ο Μανώλης να ξαναδούμε τι μπορεί να αλλάξει με τους λογής λογής φοίνικες, στην παραλιακή και αλλού, πριν  ως σύγχρονοι Επιμηθείς, ρίξουμε ξανά κροκοδείλια δάκρυα για το επόμενο χαμένο παλικάρι!

 

Δείτε επίσης

Σπαραγμός για τον αδικοχαμένο Μανώλη - Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο

Θρήνος για τον 31χρονο Μανώλη που «έσβησε» στην άσφαλτο

Νεκρός νεαρός οδηγός σε θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ