Ο ΟΑΚ, τα έργα και ο...άδειος φάκελος

Τι απαντά η πλευρά Κοπάση στις καταγγελίες του διευθύνοντος συμβούλου

No profile pic

Έγραφα χθες για τα "καρφιά" του Καζάση, του νέου διευθυνοντος συμβούλου του ΟΑΚ κατά του Κοπάση και την ανάγκη να απαντήσει ο τελευταίος ότι άφησε άδειους φακέλους.

Τελικά συνεργάτες του κ.Κοπάση μου έλεγαν ότι "η νέα διοίκηση έτσι κι αλλιώς απολαμβάνει περίοδο χάριτος, επόμενη αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με το διεπιμελητηριακό αναπτυξιακό συνέδριο στα Χανιά (ΤΕΕ-ΕΒΕ- Οικονομικό)".

Και συνέχιζαν ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος είναι αλήθεια είναι ότι βρήκε επιχειρησιακό σχεδιασμό που δεν ήταν συνδεδεμένος με οικονομικά στοιχεία όπως του τα ζήτησε το Υπουργείο και θεώρησε καλό να το αναδείξει…, βρήκε όμως κανονισμό λειτουργίας και οργανόγραμμα, διαχειριστική επάρκεια, συγκεκριμένους στόχους ανά διεύθυνση. 

Βρήκε επίσης οφειλές μειωμένες από 7 σε 3 εκ (με δρομολογημένες τις νομικές διαδικασίες εξόφλησης από τις οφειλές των δήμων), δάνεια από 3 σε 1εκ (με δέσμευση από τον ιδρυτικό νόμο για την εξόφλησής τους), πράγματι νέες οφειλές 4εκ στην ΔΕΗ που προκύπτουν όμως από νέες αρμοδιότητες που τις οφείλει το Υπουργείο όπως το έχει αποδεχτεί, τέλος από ανάγκες επιχορήγησης 5 εκ €/έτος βρήκε ταμείο και συμβάσεις ικανά να εξασφαλίσουν για το 2016 απόλυτα ανταποδοτική λειτουργία χωρίς να συσσωρεύσει οφειλές ούτε ένα € παραπάνω (όπως έχω ξαναπεί). 

Επίσης έχει την υποχρέωση να τρέξει τα έργα και την λειτουργία του Οργανισμού που είναι εξαιρετικά απαιτητική, (…επίσης τον πειθαρχικό έλεγχο για πρώην στέλεχος του οργανισμού, μετά το πόρισμα των επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για όσα είχε καταγγείλει, και τον αναλυτικότερο έλεγχο ορκωτών για ασφαλιστικές και φορολογικές παραβάσεις στον πρώην ΟΑΝΑΚ…). 

"Όσο ενισχύεται η κριτική για την προηγούμενη διοίκηση τόσο αποδεικνύεται η αδυναμία διαχείρισης των στόχων και των προκλήσεων του μεγαλύτερου αναπτυξιακού Οργανισμού της Κρήτης, η συνέχεια συναρπαστική…" καταλήγουν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση