Οι "Αλληλέγγυοι" ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη

Οι "Αλληλέγγυοι" ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη

"Ως ελάχιστο δείγμα οργής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα" αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Την ευθύνη της δολιοφθοράς στο πολιτική γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ανέλαβαν οι "Αλληλέγγυοι-ες" με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιασικού χώρου.

Όπως επισημαίνουν η ενέργειά τους αυτή έγινε ως " το ελάχιστο δείγμα οργής για τη στάση και τους χειρισμούς της ΝΔ σχετικά με τον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα".

Μεταξύ άλλων τονίζουν:

"Στις 26/2/2021 το μεσημέρι, μαζικά επιτεθήκαμε προκαλώντας δολιοφθορές στα γραφεία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενός απο τους ντόπιους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Εκείνη την ώρα τα γραφεία ήταν εν λειτουργεία. Αφού μας “υποδέχτηκαν”, κάναμε ότι αρμόζει σε χώρους σαν κι αυτόν, με στόχο τις μέγιστες υλικές ζημιές και την αποφυγή σωματικών βλαβών σε όσους βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα (όσο και αν το επιζητούσαν). Στη συνέχεια αποχωρήσαμε συντεταγμένα μακριά απο το σημείο".

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν ακόμη:

"Βρισκόμενοι 50 μέρες μετά, (σ.σ. την έναρξη της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα) έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, εκθέτοντας τον παραλογισμό της κυβέρνησης. Επιδιώκουν να κάνουν τον καθένα και την καθεμία εκεί έξω να πιστέψει ότι ο αγώνας δεν τους αφορά, ότι είναι ένα προσωπικό καπρίτσιο. Ένας νεκρός πολιτικός κρατούμενος απεργός πείνας (ο 1ος των τελευταίων 40 χρόνων στην ΕΕ) θα καθορίσει ανεπιστρεπτί το πολιτικό γίγνεσθαι πανευρωπαϊκά. Δεν θα είναι πλέον στη σφαίρα της φαντασίας το πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν οι κυβερνώντες συντρίβοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, γεγονός που αφορά όλο το φάσμα του ριζοσπαστικού κινήματος και όχι μία μερίδα υποστιρικτών του Κουφοντίνα".

Διαβάστε επίσης:

Τα έσπασαν όλα στο γραφείο του Αυγενάκη

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Λ. Αυγενάκη

Αναβολή στη δίκη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη - Τι λέει ο συνήγορος του 35χρονου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ