Οι αποζημιώσεις, ο φάκελος και οι διαφωνίες των συνεταιριστών ενώπιον της Φώφης

Οι αποζημιώσεις, ο φάκελος και οι διαφωνίες των συνεταιριστών ενώπιον της Φώφης

Οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις αλλά και η θέση της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Διαφώνησαν Κεγκέρογλου - Χνάρης στην χθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά (Δείτε ΕΔΩ) με εκπροσώπους των αγροτών στις Μοίρες,  όσον αφορά την πορεία του φακέλου για τις αποζημιώσεις της ελιάς μιας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα επέμεινε ότι έχει ολοκληρωθεί ενώ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αντιδρούσε, λέγοντας ότι έχει ακόμα δρόμο το θέμα, γεγονός με το οποίο συμφώνησε και η κ. Γεννηματά στην τοποθέτηση της.

Διαφωνία όμως υπήρξε και ανάμεσα στον κ. Χνάρη και τον κ. Γαβαλά, αναφορικά με την πρόταση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, ζητώντας να αυξηθεί το χρηματικό πριμ πρώτης εγκατάστασης. 

"Καλύτερα είναι να κοπεί το χρηματικό πριμ" αντιπρότεινε ο κ. Γαβαλάς, επισημαίνοντας ότι "είναι το δέλεαρ για το καθένα που θέλει και καλά να γίνει νέος αγρότης, να παίρνει το χρήμα και να μην ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων".
"Δώστε τους τα κίνητρα να κάνουν υποδομές αναλόγως την κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν είτε στον αγροτικό είτε στον κτηνοτροφικό κλάδο όπως αρμεκτικά συγκροτήματα, θερμοκήπια σκεπαστά αμπέλια και όποια άλλη παραγωγική επένδυση", πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου.

Και σε αυτή την πρόταση συμφώνησε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.,  δείχνοντας να έχει αντιληφθεί ότι το πρόγραμμα των νέων αγροτών έχει αποτύχει με την σημερινή του μορφή και θέλει αλλαγές για να έχουμε πραγματικούς νέους αγρότες στην ύπαιθρο και όχι νέους αγρότες του σαλονιού.

Σημειώνεται ότι στις προτάσεις που παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, περιλαμβάνονται ακόμα αύξηση των δεσμεύσεων, αλλά και των κινήτρων. Όπως επεσήμανε πρέπει "να μπαίνουν στο πρόγραμμα αυτοί που θα αξιοποιήσουν τα χρήματα και θα κάτσουν στο επάγγελμα και να είναι δεσμευμένοι για πολύ περισσότερα χρόνια από τα πέντε χρόνια". Στα δε κίνητρα αναφέρθηκε στα σχέδια  βελτίωσης για τις υποδομές , το πριμ πρώτης  εγκατάστασης και την επένδυση παραγωγής νέων προϊόντων. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ