Οι καταλήψεις διχάζουν τους γονείς που αναρωτιούνται ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις

Οι καταλήψεις διχάζουν τους γονείς που αναρωτιούνται ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις

Τα λουκέτα συνεχίζονται σήμερα στα σχολεία του Ηρακλείου

«Τρεις μαθητές που το περασμένο διάστημα οργάνωσαν χοροεσπερίδες, τώρα βάζουν λουκέτο στο σχολείο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία Γενική Συνέλευση των μαθητών».

Το παραπάνω αναφέρει στο Cretalive γονέας μαθητών στο Ηράκλειο που παρακολουθεί και εκείνος όπως και πολλοί άλλοι το θέατρο του παραλόγου των καταλήψεων.

Τα ερωτήματα που απασχολούν από την αρχή της βδομάδας τα σχολεία είναι πολλά, το κύριο είναι ποιος κλείνει, τελικά, τα σχολεία αλλά και πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία. Η τηλεκπαίδευση αποτελεί ένα θέμα- φωτιά, οι συνδικαλιστές αντιδρούν, η θέση της ΟΛΜΕ είναι πως κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να κάνει μάθημα από το σπίτι του. «Η κόρη μου δεν έχει κάνει ούτε μία ώρα webex, όμως, φίλες της στο διπλανό Λύκειο κάνουν κανονικά, γιατί;», αναρωτιέται μία μαμά.

Το Cretalive έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα «βροχή» παραπόνων από γονείς, οι οποίοι αναρωτιούνται σε ποιον πρέπει να απευθυνθούν για να κάνουν τα παιδιά τους, επιτέλους, μάθημα. Σύμφωνα με καταγγελίες, εκπαιδευτικοί ενημερώνουν τα ξημερώματα τους γονείς να μην μπουν καν στον κόπο να πάνε στο σχολείο.

«Πώς ξέρουν στις 6 το πρωί ότι η κατάληψη θα συνεχίσει;», διερωτώνται. Στην καφετέρια… δεν κολλάει Οι καταλήψεις είναι μόδα, αυτό το ξέραμε. Μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, όμως, σε καιρό πανδημίας. Ενώ κάποιοι μαθητές προβάλλουν ως αίτημα τη λήψη επιπλέον μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, την ώρα που βάζουν λουκέτο στο σχολείο, σπεύδουν στις καφετέριες μαζί με τους φίλους τους. Φαίνεται πως στις σχολικές αίθουσες ο κορωνοϊός κολλάει, στις καφετέριες, όμως, όχι.

Η πρώτη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων για το 2022 φτάνει στο τέλος της, το ερώτημα είναι οι καταλήψεις θα συνεχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα ή οι μαθητές θα ακούσουν ξανά το κουδούνι να χτυπάει;

Τι θέση θα πάρουν οι καθηγητές σε όλο αυτό; Θα καλέσουν τα παιδιά ξανά στα θρανία ή θα στηρίξουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων;

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη

Σήμερα, Παρασκευή, οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και κάποια σχολεία επαναλειτούργησαν. Υπήρχαν περιπτώσεις, όπου από χθες οι γονείς ενημερώνονταν ότι η κατάληψη έληξε και καλούνταν να πάνε τα παιδιά στα σχολεία κανονικά.

Μέχρι στιγμής, υπό κατάληψη τελούν τα 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, και 10ο Λύκεια Ηρακλείου, τα Λύκεια Κρουσώνα, Γουβών, Τυμπακίου, τα 2ο, 5ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, τα 2ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο και 13ο Γυμνάσια Ηρακλείου, τα Γυμνάσια Βαγιονιάς, Γουβών, Κρουσώνα, Τυμπακίου, Τεφελίου και Ασημίου. Χθες έμεινε κλειστό το Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ