Οι στόχοι της Ένωσης Ηρακλείου τη νέα πενταετία!

Σύμφωνα με τον Σταύρο Γαβαλά, που επανεξελέγη πρόεδρος

Γράψαμε ήδη για την πανηγυρική επανεκλογή του Σταύρου Γαβαλά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, που μάλιστα ήρθε πρώτος σε ψήφους κερδίζοντας την πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο!

Σε μια σύντομη επικοινωνία που είχαμε με τον νέο πρόεδρο, έθεσε τους στόχους της νέας πενταετίας με βασικότερο όλων την νέα συμφωνία με τα FUNDS που πέρασε δια πυρός και σιδήρου μιας και η στάση του FUND ήταν πολύ εχθρική απέναντι στην οργάνωση όμως το τελικό αποτέλεσμα δίνει στην Ένωση το δικαίωμα να αισιοδοξεί για το μέλλον.

Η επαναλειτουργία του εργοστασίου ελαιολάδου στην βιομηχανική περιοχή είναι και αυτό από τα καυτά θέματα που θα απασχολήσει τη νέα διοίκηση μιας και αυτό χρειάστηκε πολύς χρόνος για να περάσει στα χέρια της οργάνωσης από τον ιδιώτη που το λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά τα επιτραπέζια σταφύλια και την σταφίδα που παράγονται στο νομό μας υπάρχει μια συνεχή διαπραγμάτευση με την διοίκηση της ΚΣΟΣ να αναλάβει η Ένωση Ηρακλείου ως μεγαλομέτοχος την επαναλειτουργία του εργοστασίου που βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή.

Το οινοποιείο στην Παλιαννή είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με τα βραβεία να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο τις αγορές να κερδίζονται μέρα με την μέρα και την πρώτη εξαγωγή στο εξωτερικό να λαμβάνει σάρκα και οστά τις προηγούμενες ημέρες με τις πρώτες παλέτες κρασιού να ταξιδεύουν στην Πολωνία.

Και μια "έκπληξη" που άφησε για το τέλος ο πρόεδρος είναι η προσπάθεια που θα γίνει σε συνεργασία με το MACC και το ΕΛΜΕΠΑ για την κατασκευή εργοστασίου λιπάσματος από τα μαλλιά των προβάτων που τώρα καταλήγει στις χωματερές, μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία και μακάρι να προχωρήσει μιας και η κυκλική οικονομία είναι το Α και Ω στην εποχή μας.

 

Δείτε επίσης

Εκλογές EAΣΗ: Πρώτος σε ψήφους ο Σταύρος Γαβαλάς

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ