Το ωράριο του Σωτήρη Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας

Το ωράριο του Σωτήρη Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας

Αλλεπάλληλες συσκέψεις και συνεχείς επαφές με επιστήμονες στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Στην καθημερινότητα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα στο υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε η σχολιογραφική στήλη "Βηματοδότης" της εφημερίδας το ΒΗΜΑ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, από τα χείλη του οποίου εξακολουθούν να κρέμονται όλοι οι Έλληνες, μολονότι οι καθημερινές ενημερώσεις έχουν πια περιοριστεί, περνά πολλές ώρες στο υπουργείο συμμετέχοντας σε συνεχείς συσκέψεις και ενημερώσεις, ενώ μελετά ενδελεχώς κάθε νέο δεδομένο που καταφθάνει σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε διεθνές επίπεδο.

Η ημέρα του ξεκινά στις 8:30 με την πρώτη ενημέρωση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια στις 9:30 ακολουθεί η πρώτη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής λοιμωξιολογίας απομονώνεται στο γραφείο του, στον 5ο όροφο του υπουργείου όπου μελετά κάθε νέο δεδομένο, κάνε νέα μελέτη και κάθε νέο στοιχείο που προκύπτει για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ο "Βηματοδότης" αναφέρει ότι είναι συνδρομητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών περιοδικών από τα οποία και ενημερώνεται ενώ καταγράφει και αναλύει όλα όσα προκύπτουν.

Λίγο πριν από την ενημέρωση των 6:00 έχει μια ακόμη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και αφού απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, μπορεί πλέον να αφήσει το υπουργείο Υγείας για να επιστρέψει στο σπίτι του. 

Βεβαίως, όποτε παραστεί ανάγκη επισκέπτεται ιδρύματα, νοσοκομεία, μονάδες υγείας και δομές, καταυλισμούς και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Μολονότι είναι πλέον τόσο εξοικειωμένος με τις τηλεοπτικές κάμερες και τις συνεντεύξεις ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει απορρίψει προτάσεις να εμφανιστεί σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ