Στην αναδιάρθρωση το μέλλον του κρητικού αμπελώνα

Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο

Με πολύ μεγάλη συμμέτοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ένωση Ηρακλείου, την ΕΘΕΑΣ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην αίθουσα της Ένωσης, που είχε στόχο την ενημέρωση των αμπελουργών για την επικείμενη αναδιάρθρωση καλλιεργειών και δη της σουλτανίνας που αφορά τους παραγωγούς του νομού Ηρακλείου.

Εν αναμονή της τελικής μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που αναμένεται προς το τέλος του Οκτωβρίου έγινε μια πρώτη ενημέρωση για τους στόχους του προγράμματος, δηλαδή την επανεκκίνηση της αμπελουργίας, καθώς ο αμπελώνας του νομού έχει πολλά προβλήματα και χρήζει άμεσης αντικατάστασης και ανανέωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ Χρήστος Γιαννακάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της και την συνεχή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων ενώ τόνισε την ανάγκη της οργάνωσης των παραγωγών και την συμμέτοχή τους στα συνεταιριστικά σχήματα.

Μια μοναδική ευκαιρία χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς το επικείμενο πρόγραμμα που διεκδίκησε και κατάφερε να επιτύχει η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΘΕΑΣ) δείχνοντας ότι το ανώτατο όργανο των αγροτών - και μοναδικό νόμιμα θεσμοθετημένο - μπορεί και αποκτήσει τη δύναμη να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τους αγρότες μέλη της.

ημερίδα εαση

Να κάνουν υπομονή οι παραγωγοί και να έχουν εμπιστοσύνη στην οργάνωση, ζήτησε, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης τονίζοντας ότι κανείς παραγωγός δεν θα μείνει εκτός προγράμματος, αφού η οργάνωση διεκδικεί την μέγιστη χρηματοδότηση για το νομό, ενώ έχει το κατάλληλο στελεχιακό προσωπικό για να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα με επιτυχία.

Όπως τονίζεται από τους εμπλεκόμενους, αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία τα επόμενα χρόνια τα παιδιά μας θα τρώνε σταφύλια και σταφίδα από όλο τον κόσμο αλλά όχι από την Κρήτη, καθώς ο Κρητικός αμπελώνας θα έχει εγκαταλειφθεί.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ