"Ο νέος ΒΟΑΚ θα επιτρέψει στην Κρήτη να μπει σε μια νέα εποχή"

"Ο νέος ΒΟΑΚ θα επιτρέψει στην Κρήτη να μπει σε μια νέα εποχή"

Νέα αναφορά του Υπουργού στο νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης

«Βρήκαμε μεγάλα εμβληματικά έργα μπλοκαρισμένα… Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο… Δεν βρήκαμε ούτε μια ώριμη μελέτη για να γίνουν νέα έργα- Το 2021 θα είναι το έτος των υποδομών», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής. 

Ερωτηθείς σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση "παρέλαβε ένα ανύπαρκτο έργο και το ωριμάζει μελετητικά" και για ακόμα μια φορά δεσμεύτηκε για έναν "σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα επιτρέψει στην Κρήτη να μπει σε μια νέα εποχή". 

Η απάντηση του Υπουργού στο ερώτημα για το νέο αυτοκινητόδρομο της Κρήτης:

"Αυτούς τους 19 μήνες έγιναν τα μεγαλύτερα βήματα που έχουν γίνει ποτέ για το έργο: Αναθέσαμε 14 μελέτες, κατατέθηκε ήδη για έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη και μέχρι το καλοκαίρι θα κατατεθούν αντίστοιχα για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο και τη βελτίωση των παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων. Παράλληλα, αναπροσαρμόσαμε το χρηματοδοτικό μοντέλο. Με άλλα λόγια, πήραμε ένα πρακτικά ανύπαρκτο έργο και με ταχύτατους ρυθμούς το ωριμάζουμε μελετητικά. Και είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα επιτρέψει στην Κρήτη να μπει σε μια νέα εποχή". 

 

Δείτε επίσης:

Η τελική χάραξη του (νέου) ΒΟΑΚ... έρχεται!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ