"Θρίλερ" λόγω κορωνοϊού, με τους διακινητές μεταναστών

"Θρίλερ" λόγω κορωνοϊού, με τους διακινητές μεταναστών

Αναβρασμός σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και στα δικαστήρια - Άγνωστο τι θα γίνει με την απολογία τους

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή της Σητείας και τις εμπλεκόμενες αρχές το θέμα με τους 2 συλληφθέντες ως διακινητές των μεταναστών που περισυνελέγησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν (Δείτε ΕΔΩ). 

Αφορμή το γεγονός ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ και ο δεύτερος θεωρείται "ύποπτο κρούσμα". 
Η παραμονή των δύο μέχρι και σήμερα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, καθώς το λιμενικό, που έχει την αρμοδιότητα δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο,  "πονοκεφαλιάζει" την ΕΛ.ΑΣ. 

Παράλληλα προβληματισμό έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι μέχρι και την ώρα που έγιναν γνωστά τα θετικά αποτελέσματα του τεστ Covid-19, όχι μόνο για διακινητές αλλά και για μετανάστες του συγκεκριμένου ναυαγίου, είχαν έρθει σε επαφή μαζί του πληρώματα σκαφών, διασώστες και πολλοί άλλοι. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες ήδη οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, στα Δικαστήρια Νεάπολης ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί η απολογία τους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι λιμενικοί που είχαν αναλάβει την μεταφορά τους στον εισαγγελέα ήδη εξετάστηκαν για κορωνοϊό, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά. 
Και από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι στο χώρο όπου κρατούνται λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ενώ με την απομάκρυνσή τους θα γίνει και η σχετική απολύμανση του χώρου. 

Την ίδια ώρα, το ζήτημα που έχει προκαλέσει αναταραχή είναι ότι ήδη βρέθηκαν μια φορά στο χώρο των δικαστηρίων πριν επιβεβαιωθεί ότι τουλάχιστον ο ένας είναι θετικός στον κορωνοϊό.
Παράλληλα παραμένει άγνωστο ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την απολογία και την πιθανή προφυλάκισή τους. 



 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ