Τι είδε η επιτροπή του Ιδρύματος Νιάρχος στο ΠΑΓΝΗ!

Τι είδε η επιτροπή του Ιδρύματος Νιάρχος στο ΠΑΓΝΗ!

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε, έλεγξε αλλά και φωτογράφησε όλους τους χώρους που προτείνονται, χωρίς πάντως να ανοίξει τα χαρτιά της

Μια αυτοψία των χώρων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και μια συζήτηση με όλους όσοι εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων ΜΕΘ, που πρόκειται να δωρίσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία από το Ίδρυμα, που βρέθηκε για αυτό το λόγο στην Κρήτη.

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε, έλεγξε αλλά και φωτογράφησε όλους τους χώρους που προτείνονται, χωρίς πάντως να ανοίξει τα χαρτιά της, κάτι που ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα το έχει κάνει ως την ερχόμενη Παρασκευή. Στους τεχνικούς του ιδρύματος Νιάρχος παρουσιάστηκαν τόσο ο χώρος που προτείνει η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο κι εκείνος που προτείνουν οι γιατροί της καρδιολογικής κλινικής, ενώ εναλλακτικά έγινε και η παρουσίαση μια τρίτης πρότασης, στο ισόγειο του κτιρίου, εκεί που σήμερα λειτουργεί η τραπεζαρία του ΠΑΓΝΗ.

Όλα πάντως φαίνεται πως λειτουργούν υπό το βάρος των χρημάτων που πρόκειται να διαθέσει ο δωρητής και που όπως ξεκαθαρίστηκε είναι συγκεκριμένος: για το σύνολο της χώρας, το Ίδρυμα Νιάρχος πρόκειται να διαθέσει σε επίπεδο μετεγκατάστασης και λειτουργίας των νέων ΜΕΘ (πλην δηλαδή της αγοράς των μηχανημάτων ) ένα ποσό που προσεγγίζει τα 15.000.000 ευρώ και σε επίπεδο ΠΑΓΝΗ αυτό δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ αναλογικά.

Άρα οι εξελίξεις πιθανότατα οδηγούνται στην πιο οικονομική λύση της εγκατάστασης, στο χώρο δηλαδή που αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου και τη διεύθυνση της καρδιολογικής κλινικής, αν αναλογιστεί κάποιος πως η τρίτη λύση της τραπεζαρίας ισοδυναμεί με ένα κόστος που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ! 

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι πιεστικός αφού οι νέες ΜΕΘ θα πρέπει να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ως τον Οκτώβριο όποτε και οι ειδικοί περιμένουν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ