Τι συνέβη με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τα πρότυπα γυμνάσια;

Διαμαρτύρονται γονείς μαθητών για ελλιπή ενημέρωση - Δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν στο εξεταστικό κέντρο, ισχυρίζονται

Ελλιπή ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ώστε να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι μαθητές στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πρότυπα γυμνάσια, καταγγέλλουν γονείς μαθητών.

Όπως επισημαίνουν έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οδηγίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, ωστόσο, δεν έλαβαν και τη σχετική ενημέρωση για τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσουν οι μαθητές. Το αποτέλεσμα ήταν να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο.

Πέραν τούτου, ωστόσο, εντύπωση προκαλεί και μια ακόμη διάσταση. Οι γονείς καταγγέλλουν πως μολονότι ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν είχαν τα δικαιολογητικά, σε κάποιους μαθητές επιτράπηκε η είσοδος και σε κάποιους άλλους.

Ένας από τους γονείς που απευθύνθηκε στο Cretalive αναφέρει σε επιστολή του:

"Ελλιπής ήταν η ενημέρωση για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έπρεπε να έχουν τα παιδιά μαζί τους κατά την είσοδο τους στο εξεταστικό κέντρο. Ένα ξερό μήνυμα με 2 κωδικούς και χωρίς άλλη ενημέρωση ήταν η αιτία να αφήσουν εκτός παιδιά που είχαν παραστεί το πρωί έξω από το Εξεταστικό Κέντρο. Όσα ήταν τυχερά, έτρεξαν τελευταία στιγμή για ταυτοπροσωπία, ενώ όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή έμειναν να βλέπουν τα μάτια των παιδιών τους βουρκωμένα! Φυσικά υπήρχαν και οι εξαιρέσεις με παιδί που του επέτρεψαν να περάσει καθώς κάποια στιγμή η μητέρα του θα έφερνε τα απαραίτητα δικαιολογητικά! Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κυρίας που ήταν στην είσοδο; Απαράδεχτη, ειρωνική και επιθετική. Ελλάδα του 2023 μηδενική παιδεία και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά!"

Άλλος γονέας αναφέρει:

"Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν οι εισαγωγικές εξετάσεις για το πρότυπο γυμνάσιο Ηρακλείου.
Ένα σχολείο στο οποίο η επιλογή των μαθητών γίνεται με εξετάσεις και μπαίνουν οι καλύτεροι..
Είναι όντως έτσι όμως;
Οι γονείς ενημερώνονται με email την μέρα την ώρα και το μέρος που θα γίνουν όλα τα παραπάνω,καθώς και τα απαραίτητα έγραφα που πρέπει να φέρει ο κάθε υποψήφιος μαζί του.
Εδώ κάπου χαλάει το όλο πράγμα. Γιατί δεν υπήρξε ίδια ενημέρωση σε όλους;
Γιατί αρκετοί υποψήφιοι δεν έλαβαν ποτέ το email με τα έγραφα που χρειαζόταν με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός;
Γιατί δεν υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην έναρξη για να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν (όπως και να το δούμε το λάθος δεν ήταν των υποψηφίων);
Κάποια παιδιά μπήκαν χωρίς καθόλου έγραφα αλλά μόνο με την υπόσχεση ότι θα τα φέρουν οι γονείς τους αργότερα. Γιατί;
Γιατί κάποια παιδιά και όχι όλα;
Γιατί ο κάθε υποψήφιος να παίρνει διαφορετικό email ;
Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο τυχαία η επιλογή;
Γιατί να υπάρχουν παιδιά που να έχουν δουλέψει τόσο και να μην έχουν την ευκαιρία;
Είναι πολύ απλά άδικο!!
Δεν υπάρχει δυστυχώς κανείς που να τα ελέγχει αυτά;"

 

Φωτογραφία αρχείου από speakingpics via vista.create

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ