Τρεντάρει το #JeanMichelTrogneux και η Μπριζίτ κινείται νομικά

Εξωφρενική φήμη ότι η  σύζυγος του Γάλλου προέδρου είναι τρανσέξουαλ!

Νομικά αναμένεται να κινηθεί η Μπριζίτ Μακρόν μετά τα fake news στα social media ότι γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Μάλιστα, η εξωφρενική φήμη ότι η  σύζυγος του Γάλλου προέδρου είναι τρανσέξουαλ έγινε δημοφιλής στα social media της Γαλλίας με το #JeanMichelTrogneux.

Η 68χρονη Πρώτη Κυρία τώρα σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να υποβάλει καταγγελία κατά των υποκινητών των θεωριών συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Le Figaro.

Μπριζίτ Μακρόν - Εμανουέλ

Η αμφιλεγόμενη θεωρία δημοσιεύτηκε σε ένα ακροδεξιό περιοδικό “Faits et Documents” τον Σεπτέμβριο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο ισχυρισμός βασίστηκε σε τριετή έρευνα που υποστηρίχτηκε από αρκετούς ειδικούς, όπως ανέφερε το CNews.

 

Tο 12σέλιδο μηνιαίο περιοδικό που έχει δημοσιεύσει σειρά από περίεργες θεωρίες για δημόσια πρόσωπα, φέρεται να κατηγόρησε την Μπριζίτ Μακρόν ότι γεννήθηκε άνδρας,  με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ.

Η Νατάσα Ρέι, η δημοσιογράφος που είπε ότι έχει ερευνήσει τους ισχυρισμούς έδωσε συνέντευξη σχετικά με τη θεωρία της που διήρκεσε περίπου μία ώρα και ανέβηκε στο YouTube στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Numerama. Το βίντεο αυτό είχε 470.000 θεάσεις προτού διαγραφεί.

Η παράλογη αυτή θεωρία κυκλοφορούσε ευρέως στα social media αυτόν τον μήνα, με το #JeanMichelTrogneux να θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα στο γαλλικό Twitter την περασμένη εβδομάδα, ενώ έγινε διαμοιρασμός του από αρκετούς λογαριασμούς υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας και αντιεμβολιαστών, με περισσότερα από 34.000 tweet με αυτό το hashtag.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ