Υπέρ της δραχμής, αλλά και τα...ευρουλάκια μια χαρά!

Και η κόρη του συνεργάτις στον ευρωβουλευτή

Πέρασε λίγο στα...ψιλά η ιστορία του Λεουτσάκου που από εκλεγμένος βουλευτής για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και υπέρμαχος της δραχμής βρέθηκε στο...ευρωκοινοβούλιο!

Ο Πειραιώτης πολιτικός ήταν πάντα πιο κοντά στις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο ακολούθησε κατά την αποχώρηστης «Αριστερής Πλατφόρμας» στράφηκε στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποκατασταθεί επαγγελματικά -και μάλιστα οικογενειακώς- λίγους μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και
την αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να μπει στη Βουλή. Πλέον, ο ίδιος και η κόρη του, Σταυρούλα Λεουτσάκου, έχουν... βολευτεί σε θέσεις συνεργατών του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, που επίσης εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη  Λαϊκή Ενότητα, αν και ήταν υφυπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα. 

ΕΠΙΣΗΜΩΣΣτην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ευστάθιος Λεουτσάκος αναφέρεται ως «τοπικός βοηθός» του ευρωβουλευτή, παρέχει δηλαδή τις υπηρεσίες του από το κράτος-μέλος που τον έχει εκλέξει, εν προκειμένω την Ελλάδα, και αμείβεται με βάση τα ελληνικά μισθολογικά δεδομένα.  Αντίθετα, ως «διαπιστευμένη βοηθός» αναφέρεται η Σταυρούλα Λεουτσάκου, η οποία μπορεί να εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και να αμείβεται με βάση τον κανονισμό της Ευρωβουλής.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ