Ζητάμε εντατικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στις εκκλησίες για να σωθούν ψυχές

Για μια Κυριακή έκλεισαν όλοι οι ναοί.

Eντατικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό σε εκκλησίες και μονές, ζητά η Μητρόπολη Φωκίδας προκειμένου να σωθούν ζωές. «Ζητάμε εντατικοποίηση των ελέγχων από αγάπη, για να προλάβει να σώσει πάρα πολλές ψυχές που δεν πειθαρχούν δυστυχώς στις εντολές της Ιεράς Μητροπόλεως και του Μητροπολίτη, τόνισε ο Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η Μητρόπολη Φωκίδας έχει στείλει από τις 20 Οκτωβρίου επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής μα αίτημα να γίνουν έλεγχοι για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό σε εκκλησίες.

 

 

 

 

 

«Ήδη ο Μητροπολίτης ενώ είναι εμβολιασμένος, τον κόλλησαν οι ιερείς μέσα στον ναό. Κόλλησαν όλα τα γραφεία. Κοντέψαμε να πεθάνουμε. Κάποιοι εξ ημών νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών σε άσχημη κατάσταση εξ αιτίας του ότι κάποιοι εντός των ιερών ναών δεν τηρούσαν τα μέτρα», ανέφερε ο Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης. 

 

 

«Κάποιοι δεν πειθαρχούσαν στα μέτρα»

 

 

«Ο Μητροπολίτης από αγάπη έστειλε εγκυκλίους προς τους ιερείς, να ανακοινωθούν προς τους ψάλτες, επιτρόπους, προς τους χριστιανούς», συνόψισε αναφέροντας ωστόσο πως και πάλι κάποιοι δεν πειθαρχούσαν στα μέτρα.

 

 

 

Όπως ανέφερε ο Πατέρας Μουλατσιώτης, για μια Κυριακή έκλεισαν όλοι οι ναοί της Άμφισσας καθώς ο Μητροπολίτης αποφάσισε lockdown διότι όλη η Άμφισσα σχεδόν είχε αρρωστήσει.

 

 

 

«Να σκεφτείτε ότι και στα κατηχητικά ενώ είχαμε αρκετά παιδιά, έφτασαν πλέον μόνο δύο», επεσήμανε. Παράλληλα τόνισε πως σε κάθε περίπτωση ο Μητροπολίτης δεν είναι αστυνομία να επιβάλλει το νόμο, για αυτό ζητά από τις αρχές να γίνουν εντατικοί έλεγχοι. 

 

 

 

Υπογράμμισε δε πως η μη τήρηση των μέτρων της Ιεράς Συνόδου αποτελεί ταυτόχρονα μη τήρηση των μέτρων της ίδιας της Πολιτείας. «Και η αστυνομία πράγματι ήλεγξε αλλά δόξα τω θεώ όλοι οι ιερείς και οι μονές συμμορφώθηκαν από τους πρώτους ελέγχους», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ