Ζητούν εξηγήσεις για το κλείσιμο των σχολείων

Ζητούν εξηγήσεις για το κλείσιμο των σχολείων

Παρεμβάσεις γονέων στο Ηράκλειο για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Αποδέκτης πολλών μηνυμάτων από γονείς στο Ηράκλειο, αναφορικά και με την παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου έχει γίνει το Cretalive.

Οι γονείς, μέσω ανακοινώσεων τις οποίες κοινοποιούν και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Στέλλα Αρχοντάκη, ζητούν εξηγήσεις για το κλείσιμο το σχολείων αφού η θερμοκρασίες όπως λένε μπορεί να μην είναι συνήθεις ωστόσο επιτρέπουν την λειτουργία των μονάδων.

Παράλληλα, οι γονείς διερωτώνται πως γίνεται να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη του Ηρακλείου και όχι οι λοιπές δομές εκπαίδευσης.

Στις παρεμβάσεις τους, οι γονείς αναφέρουν μεταξύ άλλων:

"Θα μπορούσατε να μας διευκρινίσετε σε ποιες θερμοκρασίες λειτουργούν ή όχι τα σχολεία. Να περιμένουμε κλείσιμο των σχολείων όταν η θερμοκρασία προβλέπεται να είναι π.χ. <5 C; Οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες αλλά και οι θερμοκρασίες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες μπορεί να μην είναι συνήθεις, όμως σε αυτές τις θερμοκρασίες τα σχολεία έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως και στην ορεινή Κρήτη, κανονικά.

Επίσης να μας εξηγήσετε τα ακριβή προβλήματα που θα δημιουργούνταν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εαν τα σχολεία λειτουργούσαν κανονικά αυτή την εβδομάδα (24-27 Ιανουαρίου) σε σχέση με το πως εφαρμόστηκαν τα πρωτόκολλα αυτά μία εβδομάδα πριν (17-21 Ιανουαρίου)".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ