Είναι τόσο εύκολο: Φτιάξτε τη δική σας σπιτική και πιο υγιεινή μαγιονέζα!

Newsroom
Newsroom

Η μαγιονέζα είναι νόστιμη και πάει παντού. Ταυτόχρονα, όμως, έχει μπόλικες θερμίδες.

Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε υγιεινή και πεντανόστιμη μαγιονέζα με απλά υλικά.

Ρίξτε σε ένα μπολ ένα αβγό και τον κρόκο από άλλο ένα (φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και χτυπήστε τα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε 130ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή ροή, καθώς χτυπάτε το μείγμα, βλέποντάς το να πήζει.

Συνεχίστε το χτύπημα με άλλα 100 ml ελαιόλαδο και όταν σταματήσετε, προσθέστε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Τέλος, προσθέστε και το μισό χυμό ενός λεμονιού και ανακατέψτε λίγο ακόμη, μέχρι η γεύση του να γίνει όπως την επιθυμείτε. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με μπαχαρικά όπως κουρκουμά ή κρόκο Κοζάνης.

Βάλτε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ, καλύπτοντάς τη με διάφανη μεμβράνη, και τοποθετήστε τη στο ψυγείο όπου διατηρείται περίπου 5 μέρες με 1 εβδομάδα.

Αυτή η σπιτική μαγιονέζα περιέκει μονοακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο, όπως και βιταμίνη C από το λεμόνι, ενώ το ξίδι της χαρίζει αντιμικροβιακή και αντικαρκινική δράση. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ