Ελαφριά μους σοκολάτας με αβοκάντο και μπανάνα

Newsroom
Newsroom

Με σιρόπι σφενδάμου για γλυκύτητα και κακάο σε σκόνη για σοκολατένιο βάθος

Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 80 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 10 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 100 ml γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)
  • Για γαρνίρισμα: 40 γρ. μαύρη σοκολάτα, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν, 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια macadamia, 1 κ. γλ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τα καθαρισμένα αβοκάντο στο μούλτι και προσθέστε τις μπανάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Προσθέστε τη σκόνη κακάο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες και το γάλα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
Βήμα 3
Μοιράστε τη μους ομοιόμορφα σε γυάλινα μπολ και τρίψτε σοκολάτα πάνω από κάθε μερίδα.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού πριν σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ