Έτσι θα διατηρήστε το σπίτι σας πάντα καθαρό

Τέσσερις συμβουλές που θα σας σώσουν!

Η διατήρηση της καθαριότητας στο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα να φοράτε τα γάντια και να καταπιάνεστε με δύσκολες εργασίες. Ακολουθώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να διατηρήσετε τον χώρο σας αστραφτερό και καθαρό με ελάχιστη προσπάθεια.

Από το να αντιμετωπίζετε την ακαταστασία που δημιουργούν τα παιδιά μέχρι το να ασχολείστε με τους λεκέδες στο χαλί σας για μήνες, ο καθαρισμός μπορεί να μοιάζει με δύσκολη εργασία. Οι ειδικοί στον καθαρισμό σπιτιών, προτείνουν τέσσερις συμβουλές για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και περιποιημένο χωρίς κόπο.

4 συμβουλές για να διατηρείτε πάντα καθαρό το σπίτι σας

  • Απλοποιήστε τη διαδικασία καθαρισμού
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων
  • Απομακρύνετε την ακαταστασία
  • Ακολουθήστε τον κανόνα του 1 λεπτού

Απλοποιήστε τη ρουτίνα καθαρισμού σας

Σύμφωνα με το enikos.gr, ενας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό είναι να απλοποιήσετε τη ρουτίνα καθαρισμού σας. Ξεκινήστε χωρίζοντας τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σε διαχειρίσιμα κομμάτια και δημιουργήστε μια πιο απλή ρουτίνα καθαρισμού. Αφιερώστε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας για διαφορετικές δουλειές, όπως ξεσκόνισμα τις Τρίτες, καθάρισμα του μπάνιου την Παρασκευή, σκούπισμα την Πέμπτη.

Δημιουργώντας μια σταθερή ρουτίνα, θα αποτρέψετε τη συσσώρευση εργασιών καθαρισμού. Έτσι θα κάνετε πιο εύκολο τον καθημερινό καθαρισμό του σπιτιού σας, αντί για μια πολύωρη εργασία που πρέπει να κάνετε το Σαββατοκύριακο μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό, η ευελιξία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αναζητήστε καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο εύκολα εξοικονομώντας χρήματα. Επενδύστε σε καθαριστικά γενικής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιφάνειες, από πάγκους μέχρι νιπτήρες μπάνιου και ακόμη και δάπεδα. Εξετάστε επίσης τη χρήση φυσικών καθαριστικών, όπως ξύδι και μαγειρική σόδα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε πολλές περιοχές στο σπίτι.

Απομακρύνετε την ακαταστασία

Η ακαταστασία συσσωρεύεται πάντα σε κάθε σπίτι. Είτε ζείτε μόνοι είτε έχετε οικογένεια, η ακαταστασία είναι κάτι που συχνά δεν μπορείτε να αποφύγετε. Κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ακατάστατο και δημιουργεί εμπόδια στον καθαρισμό. Δημιουργήστε μια ρουτίνα για να ξεκαθαρίζετε κάποια πράγματα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να οργανώνετε το χώρο σας.

Αν έχετε μικρά παιδιά, μπορεί πολλά παιχνίδια να διάσπαρτα στο σπίτι. Αν δεν παίζουν πραγματικά με κάποια πράγματα, πάρτε τα κρυφά και φυλάξτε τα σε κουτί. Ο στόχος είναι να να αφαιρέσετε περιττά αντικείμενα από τον χώρο σας. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα αντικείμενα ή τα παιχνίδια, ορίστε τα σε ξεχωριστό δωμάτιο και απομακρύνετέ τα από περιοχές που χρησιμοποιούνται συχνά. Έτσι ο χώρος θα φαίνεται πιο καθαρός. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα σπίτια με μικρά παιδιά θα έχουν παιχνίδια παντού, και μερικοί άνθρωποι έχουν χόμπι να συλλέγουν πράγματα, αλλά και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να οργανώσετε το χώρο.

Ο κανόνας του ενός λεπτού: Διατηρήστε το σπίτι σας τακτοποιημένο χωρίς κόπο

Ο κανόνας του ενός λεπτού είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο. Στόχος είναι να αναλαμβάνετε αμέσως μικρές δουλειές καθαρισμού που διαρκούν το πολύ ένα λεπτό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το σκούπισμα ενός λερωμένου πάγκου, το ξεφόρτωμα του πλυντηρίου πιάτων ή το σκούπισμα των τριχών του κατοικιδίου σας.

Το βασικό είναι, αν μπορεί να γίνει κάτι μέσα σε ένα λεπτό, απλά κάντε το. Έτσι, η δουλειά τελειώνει και δεν χρειάζεται να την ξανασκεφτείτε. Μπορείτε επίσης να διδάξετε στα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. Αν δουν κάτι που χρειάζεται καθάρισμα, να το αναλάβουν αμέσως. Αυτό θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα, καθώς οι δουλειές δεν θα συσσωρεύονται και δεν θα γίνονται πιο δύσκολες.

Η διατήρηση της καθαριότητας στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη διαδικασία. Η εφαρμογή αυτών των γρήγορων και εύκολων συμβουλών στη ρουτίνα καθαρισμού σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον χωρίς να αφιερώνετε ώρες σε σκούπισμα και καθάρισμα επιφανειών.

Διευκολύνετε τις δουλειές σας χρησιμοποιώντας προϊόντα πολλαπλών χρήσεων, απομακρύνοντας τα περιττά αντικείμενα από τους κοινόχρηστους χώρους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και εφαρμόζοντας τον κανόνα του ενός λεπτού για να διατηρείτε το σπίτι σας όμορφο χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Με λίγη μόνο δουλειά, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο και να απολαύσετε έναν καθαρό και άνετο χώρο για εσάς και την οικογένειά σας.

 

Φωτογραφία από HANSUAN FABREGAS από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ