Γαλλικό τοστ με νουτέλα

Newsroom
Newsroom

Τυλιχτό σε ρολάκι με επικάλυψη κανέλας και ζάχαρης

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 κ. γλ. νουτέλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία)
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε την κόρα από το ψωμί και με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει επίπεδη.
Βήμα 2
Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με μια στρώση νουτέλα (περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας ανά φέτα) και τυλίξτε σφιχτά σε ρολάκια.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό ρηχό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4
Σε ένα άλλο μικρό ρηχό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα γάλακτος και αυγών. Τοποθετήστε τα ρολά στο τηγάνι και ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά από όλες τις πλευρές.
Βήμα 6
Επαναλάβετε για όλα τα ρολάκια.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ