Γάτες: Πώς δείχνουν την αγάπη τους χωρίς να κουνάνε την ουρίτσα τους

Γάτες: Πώς δείχνουν την αγάπη τους χωρίς να κουνάνε την ουρίτσα τους
Newsroom
Newsroom

Αναρωτιέστε αν η γάτα σας σας λατρεύει όπως εσείς;

Η απάντηση στην ερώτηση «Με αγαπάει η γάτα μου;» είναι μερικές φορές σχεδόν ταυτόσημη με την απάντηση στην ερώτηση αν η γάτα σας είναι ευτυχισμένη. Γιατί αν κάνετε την συγκάτοικο-γάτα σας να νιώθει ευτυχισμένη με την παρουσία σας, αυτό είναι σχεδόν συνώνυμο της αγάπης. Ακόμα και κατά την απουσία σας, η γάτα σας μπορεί να είναι ευτυχισμένη αν είναι σίγουρη ότι θα επιστρέψετε. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η εμπιστοσύνη είναι επίσης ένδειξη αγάπης, όπως συμβαίνει και με τα σκυλιά.

Πώς δείχνουν οι γάτες την αγάπη τους;

Ο αγαπημένος σας γατούλης σας κλείνει το μάτι…και με τα 2 μάτια

Η γάτα σας μόλις μόλις ανοιγόκλεισε και τα δυο μάτια της. Αυτό είναι το ισοδύναμο του φιλιού και σημαίνει κάτι σαν «Σ’ αγαπώ». Αν θέλετε να χαρίσετε στη γάτα σας ένα χαμόγελο στη γλώσσα της, απλά ανοιγοκλείστε και τα 2 σας μάτια! Η γάτα σας θα καταλάβει.

Σας δίνει δώρα

Προφανώς και δε θα σας κάνει δώρο τις γόβες που είδατε τις προάλλες, ή ένα καινούργιο ρολόι. Αλλά θα σας κάνει δώρο κάτι που προέρχεται πολύ περισσότερο από την καρδιά της και ταυτόχρονα έχει σκοπό να σας αποδείξει πόσο σπουδαίος κυνηγός είναι ο αγαπημένος σας γατούλης. Σας δείχνει με τρυφερό τρόπο τι μπορεί να σας προσφέρει. Ακόμα και αν η θέα ενός νεκρού πουλιού ή ποντικιού δεν σας δίνει την ίδια χαρά με το τελευταίο ζευγάρι επώνυμα παπούτσια, θα πρέπει να εκτιμήσετε το δώρο της προς εσάς.

Η γάτα σας μιλάει

Αν και η φωνητική έκφραση της μπορεί επίσης να αποτελεί έκφραση προβλημάτων όπως συμπεριφοράς, πόνου, έντασης, στρες και ασθενειών (κώφωση, γεροντική άνοια, άνοια, ασθένειες του θυρεοειδούς, ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, υψηλή αρτηριακή πίεση και παρόμοια), το νιαούρισμα, από την άλλη πλευρά, αποτελεί μέρος του φυσιολογικού φάσματος συμπεριφοράς των γατών. Επιπλέον, στη θετική του μορφή, είναι μια έκφραση ότι η γάτα είναι καλά και εκτιμά τον ιδιοκτήτη της. Να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας τις συνθήκες που σας περιβάλλουν και να είστε ευαίσθητος για την κατάσταση του οικόσιτου τίγρη σας. Λάβετε επίσης υπόψη ότι ορισμένες φυλές είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακές. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ενισχύσετε την ομιλητικότητά τους με θετικές αντιδράσεις από την πλευρά σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, θα πρέπει να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας αν η επικοινωνία της γάτας σας έχει θετικό ή αρνητικό υπόβαθρο.

Κοιμάται κοντά σας

Αν η γάτα σας δεν επιλέγει το καλαθάκι της για να κοιμηθεί, αλλά ξαπλώνει στο γραφείο σας ή ακόμη προσπαθεί να σας πείσει να αφήσετε τη δουλειά και να ξαπλώσετε μαζί της στον καναπέ ή στο κρεβάτι, να είστε σίγουροι: Ο γατούλης σας σίγουρα σας αγαπάει. Το δείχνει αυτό με το να θέλει να είναι πάντα κοντά σας.

Σας δείχνει τη κοιλίτσα της

Όπως και με τον σκύλο, η γάτα δείχνει ευάλωτη όταν στρέφει την κοιλιά της προς το μέρος σας. Με αυτόν τον τρόπο, σας δείχνει επίσης, ότι σας εμπιστεύεται απόλυτα. Αυτή η εμπιστοσύνη συνδέεται στενά με την αγάπη που έχει για εσάς.

Τρίβει το κεφάλι της πάνω σας

Αν η γάτα σας τρίβει το κεφάλι της πάνω στο δικό σας ή χαϊδεύει τη μύτη της στο πρόσωπό σας, ή επίσης πάνω στους ώμους, στο στήθος και στα πόδια σας, θέλει να σας εμποτίσει με τη μυρωδιά της, ώστε να αναμειχθούν οι δύο πολύ ξεχωριστές μυρωδιές που έχετε. Πρόκειται επίσης και για μια συμπεριφορά «Εδαφικής Κυριαρχίας» όπου η γάτα ή ο γάτος σας θέλει να δώσει οσφρητικό σήμα σε άλλες γάτες: Όταν μια ξένη γάτα έρθει κοντά σας, θα καταλάβει το σήμα που σας έχει δώσει η γάτα σας που λέει «Δικός μου άνρθωπος, όχι δικός σου!»

Σας γλύφει

Όταν η αγαπημένη σας γατούλα σας «περιποιείται», σας δείχνει ξεκάθαρα ότι σας θεωρεί μέλος της γατίσιας οικογένειάς της. Ταυτόχρονα, λέει ότι της αρέσετε πολύ. Ακριβώς όπως οι γάτες δείχνουν στοργή η μία στην άλλη περιποιούμενες το τρίχωμα της άλλης γλείφοντάς το. Οι μητέρες γάτες ενισχύουν τον δεσμό μεταξύ τους και με τα γατάκια τους μέσω της περιποίησής τους. Έτσι, όταν η γάτα του σπιτιού δείχνει αυτή τη συμπεριφορά απέναντί σας, μπορείτε να αισθάνεστε ευχαριστημένοι και εκτιμημένοι.

Η ουρά της είναι ένα ερωτηματικό

«Σ’ αγαπώ» με θαυμαστικό λέει η ουρά μιας γάτας όταν έχει σχήμα ερωτηματικού. Ακόμη και αν η ουρά της είναι σε όρθια θέση, αυτό δείχνει στοργή και εμπιστοσύνη.

Πλάθει «κουλουράκια»

Αυτή η συμπεριφορά ζύμωσης προέρχεται από την εποχή που η γάτα σας ήταν γατάκι και ήθελε να διεγείρει τη ροή του γάλακτος στη μαμά της με αυτόν τον τρόπο. Αν η γάτα σας είναι σε προχωρημένη ηλικία, το ζύμωμα δείχνει απόλυτη ικανοποίηση, χαρά και ορισμένη λατρεία για εσάς. Αυτό κάνει το ζύμωμα του γάλακτος ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα αγάπης που μπορεί να σας δώσει η γατούλα σας.

Χαϊδεύει τα πόδια σας

Αν η γατούλα σας δεν χορταίνει τα πόδια σας, αυτό σημαίνει, είτε ότι έχετε ιδιαίτερα όμορφα πόδια – είτε ότι η γάτα σας σας αγαπάει και θέλει να το ξέρετε (ή και τα δύο). Το χάιδεμα γύρω από τα πόδια σημαίνει στη γλώσσα της γάτας κάτι σαν «είμαι δικός σου και εσύ δικός μου».

Σας ευχόμαστε να δείχνετε πάντα την αγάπη σας ο ένας στον άλλον και να περνάτε όμορφα με το αγαπημένο σας αιλουροειδές γούνινο συγκάτοικο!

Πηγή: In.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ