Η ιδανική σούπα για αποτοξίνωση

Newsroom
Newsroom

Με μπρόκολο και σπανάκι


Υλικά

    1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
    2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
    1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
    3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους
    4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
    1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
    1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
    1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
    Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
    2 κ. γλ. λάδι
    Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βήμα 3
Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.
Βήμα 6
Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7
Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 8
Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 9
Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από Silvia από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ