Κέικ αμυγδάλου με τυρί ρικότα

Newsroom
Newsroom

Ιταλική συνταγή για γλύκισμα χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη βανίλια
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το βούτυρο και τα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα, περίπου για 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών, έναν κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Βήμα 4
Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι αμυγδάλου και το τυρί ρικότα με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βήμα 5
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε ελαφρώς.
Βήμα 6
Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα σε φέτες.
Βήμα 7
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του κέικ, περίπου για 50 λεπτά. Το κέικ θα εξακολουθεί να είναι λίγο ασταθές στη μέση.
Βήμα 8
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το μεταφέρετε σε μια πιατέλα για κέικ, περίπου για 1 ώρα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ