Κρεμώδης σούπα με τορτελίνια

Newsroom
Newsroom

Βήμα-βήμα η διαδικασία εκτέλεσης

Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
  • 3 στελέχη σέλινου, σε κύβους
  • 3 καρότα, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. ιταλικό λουκάνικο (χοιρινό ή γαλοπούλας)
  • 2 κ. σ. ρίγανη
  • 4 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • 6 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 280 γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 360 ml γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και σοτάρετε 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, στη συνέχεια το λουκάνικο και σοτάρετε 7-8 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για να το σπάσετε σε κομμάτια.
Βήμα 3
Προσθέστε τη ρίγανη, το σπανάκι, το αλάτι και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει.
Βήμα 4
Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε 6-7 λεπτά.
Βήμα 5
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράστε 3- 4 λεπτά, μέχρι να πήξει. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
Βήμα 6
Μοιράστε σε μπολ και προσθέστε παρμεζάνα και χόρτα ή φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.

 

 

πηγη: newsbeast.gr / φωτογραφία pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ