Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι

Newsroom
Newsroom

Πρόταση για εύκολο δείπνο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Υλικά

  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 30 γρ. baby σπανάκι
  • 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. νιόκι πατάτας
  • 1 μεγάλη πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για να φτιάξετε το πέστο, βάλτε το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ ή σε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα. Συνεχίστε να προσθέτετε λάδι, μέχρι το πέστο σας να γίνει λείο. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται.
Βήμα 2
Βάλτε το μπέικον σε ένα μικρό, κρύο τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και ακουμπήστε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και τοποθετήστε τα στο τηγάνι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε με το πέστο και το μπέικον και σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ