Σαλάτα καρπούζι με φέτα

Newsroom
Newsroom

Για ένα άκρως καλοκαιρινό πρώτο πιάτο

Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού κύβους καρπούζι χωρίς σπόρους ( ή 1/2 μέτριο καρπούζι)
  • 60 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 φύλλα βασιλικού ή 6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το καρπούζι, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και περιχύστε με ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Πασπαλίστε με θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό ή δυόσμο και αλάτι.
Βήμα 3
Προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή μαύρο πιπέρι αν θέλετε.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 5
Αν το φτιάξετε νωρίτερα, βάλτε το καρπούζι σε κύβους στο ψυγείο ξεχωριστά καθώς απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα νερού μετά τον τεμαχισμό του. Στη συνέχεια, «συναρμολογήστε» τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.
 
Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

Φωτογραφία από Mogens Petersen από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ