Σαλάτα παντζάρια με σος γιαουρτιού

Με λάιμ και μέλι για μια ισορροπημένη γεύση

Υλικά

  • 2 μέτρια παντζάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 4
Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.
Βήμα 5
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.
 
 
Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

Ακολουθήστε το Cretalive στοGoogle News και στοFacebook

Πηγή:newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ