Σούπα μπρόκολο βελουτέ με τσένταρ

Newsroom
Newsroom

Υγιεινή επιλογή για συνοδευτικό ή ακόμη και κυρίως


Υλικά

    1 κ. σ. βούτυρο
    1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    3 μεγάλες λευκές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
    4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
    1/2 κ. γλ. αλάτι
    6 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου
    3 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
    3 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο
    2 κ. σ. αλεύρι
    1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 2
Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ώστε να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Βήμα 3
Χτυπήστε τις πατάτες και το ζωμό με ένα μπλέντερ μέχρι τη συνοχή που επιθυμείτε.
Βήμα 4
Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και το γάλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια μειώστε σε σιγανή φωτιά και μαγειρέψτε για 5- 7 λεπτά ή μέχρι το μπρόκολο να γίνει al dente.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το τυρί με το αλεύρι και προσθέστε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει πριν προσθέσετε την επόμενη δόση. Αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και περισσότερο αλάτι κατά βούληση.

 

 

 

 

Φωτογραφία από Silvia από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ