Συνταγή για αφράτα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Newsroom
Newsroom

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας:

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πραγματικά νόστιμο μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας. Τα καλύτερα μπισκότα έχουν μαλακή υφή στο κέντρο ενώ είναι πιο τραγανά στις άκρες. Έχουν μια ελαφρώς γλυκιά γεύση με νότες καραμέλας και βανίλιας.

Αυτή η συνταγή για λαχταριστά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας ικανοποιεί όλα αυτά τα γούστα. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο σνακ ή για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας:

  • Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου: Η χρήση αρκετού λίπους είναι το κλειδί για να φτιάξετε αφράτα και γευστικά μπισκότα. Αφήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  • Κορν φλάουρ: Αν αντικαταστήσετε ένα μέρος από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι για κέικ θα έχετε πιο μαλακά μπισκότα. Αν δεν διαθέτετε αλεύρι για κέικ ή φαρίνα, υπάρχει μια πολύ απλή λύση: προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ.
  • Μαγειρική σόδα: Αυτό το υλικό είναι απαραίτητο για να φτιάξετε μπισκότα που είναι πιο μαλακά στο κέντρο και τραγανά στις άκρες.
  • Καστανή ζάχαρη: Η καστανή ζάχαρη δίνει ξεχωριστή γεύση στα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας.
  • Κομμάτια σοκολάτας: Η ημίγλυκη σοκολάτα είναι μια κλασική επιλογή για μπισκότα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολάτα γάλακτος ή όποιο τύπο σοκολάτας έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Συνταγή για απολαυστικά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

  • 226 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο (1 κούπα)
  • 315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 1/2 κούπες)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη (1 κούπα)
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη (1/2 κούπα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 340 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (περίπου 2 κούπες), μοιρασμένες

Οδηγίες

Προετοιμασία υλικών:

  • Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη μαγειρική σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει.

Προσθήκη υγρών και ξηρών υλικών:

  • Ρίξτε τα αυγά και τη βανίλια στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το μείγμα αλευριού σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ανακατέψτε στη μισή ποσότητα σοκολάτας με σπάτουλα.

Διαμόρφωση και ψύξη:

  • Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και φτιάξτε μπάλες ζύμης.
  • Πιέστε την υπόλοιπη σοκολάτα πάνω στις μπάλες.
  • Τυλίξτε το ταψί με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

Ψήσιμο:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C και χωρίστε τον σε τρία επίπεδα με δύο σχάρες. Στρώστε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος.
  • Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στα ταψιά με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 6 λεπτά, γυρίστε τα ταψιά και ψήστε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

 

Φωτογραφία από congerdesign από το Pixabay

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ