Τα δύο βασικά μυστικά για να μην σπάσουν τα αυγά στο βάψιμο

Newsroom
Newsroom

Αποτελεσματικές και δοκιμασμένες λύσεις

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών που γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη.

Παραδοσιακά τα βάφουμε κόκκινα, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού αλλά πλέον συνηθίζεται το βάψιμο και με άλλα χρώματα. Το βασικό, πάντως, είναι σε κάθε περίπτωση να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.

Και για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο βασικά μυστικά επιτυχίας!

Αρχικά, αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Κι αυτό το λέμε επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.

Το δεύτερο μυστικό αφορά το νερό. Δεν θα πρέπει να είναι σκετό. Μέσα στην κατσαρόλα που θα στρώσετε, πάντα σε μία στρώση, τα αυγά θα πρέπει να συμπληρώσετε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι.

Με αυτά τα δύο tips θα γλιτώσετε πολλά σπασμένα αυγά!

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Φωτογραφία από Thomas Schink από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ