Τάρτα με κρέμα λάιμ

Newsroom
Newsroom

Δροσιστική και απολαυστική πρόταση για καλοκαιρινό επιδόρπιο

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα καρύδας (προαιρετικά), θρυμματισμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
  • 230 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο και πιέστε τα στον πάτο και στις πλευρές μιας βουτυρωμένης φόρμας.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα καρύδας και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λάιμ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί που κάνατε με την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Απλώστε με μία μαρίζ στη βάση από μπισκότα, γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί και με  τριμμένη  καρύδα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ