«Τηγανητά» κολοκυθάκια στο φούρνο με κρούστα από πάνκο και παρμεζάνα

Newsroom
Newsroom

Τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά


Υλικά

    2 ασπράδια μεγάλων αυγών
    2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
    1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά πάνκο, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
    1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
    1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
    1/4 κ. γλ. αλάτι
    1/4 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
    Μαρινάρα, πέστο ή σάλτσα ranch για ντιπ

Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα καλά.
Βήμα 3
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το πάνκο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια που έχουν επικαλυφθεί με το ασπράδι των αυγών στο μείγμα πάνκο, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, γαρνίρετε με ελάχιστο λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ