Αγλαΐα Καλλιώρα: Δασκάλα στο Τραγανό και παγκόσμια πρωταθλήτρια

Είναι δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Τραγανού αλλά και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση

Ο λόγος φυσικά για την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Αγλαΐα Καλλιώρα, η οποία κατέκτησε τρία μετάλλια στην κολύμβηση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού (WCSG) που διεξήχθη από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

«Ξεκίνησα την κολύμβηση σε ηλικία 5 ετών στο Ν.Ο.Β.Α και συνεχίζω μέχρι και σήμερα στην κατηγορία masters με σημαντικές επιδόσεις. Σε ηλικία 12 ετών μεταπήδησα στο άθλημα του καγιάκ όπου κατέκτησα 8 Πανελλήνια μετάλλια, όμως παράλληλα αγωνιζόμουν με τη γυναικεία ομάδα water polo του Ν.Ο.Β.Α», δήλωσε η ίδια στην εφ. «Πατρίς».

Οι σπουδές και η εργασία της ως διαιτολόγος και καθηγήτρια φυσικής αγωγής, οι μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και οι οικογενειακές της υποχρεώσεις δεν την εμποδίζουν να συνεχίσει τις προπονήσεις.

Τα τρία μετάλλια που κατέκτησε η κα Καλλιώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού

Η κα Καλλιώρα προπονείται στο κολυμβητήριο της Αμαλιάδας και αποδεικνύει ότι ο πρωταθλητισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό πρεσβεύουν άλλωστε οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής».

Για τις επιτυχίες της δασκάλας μίλησε στην εφ. «Πατρίς» και ο διευθυντής του σχολείου κ. Δ. Κυπριώτης αναφέροντας ότι «είμαστε περήφανοι που στο σχολείο μας διδάσκει μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η οποία αποτελεί και πρότυπο για τους μαθητές μας. Την συγχαίρουμε και τις ευχόμαστε πάντα επιτυχίες».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ