Αγριεύει ο καιρός – Οι πρώτες εικόνες από Κυκλάδες και Θεσσαλία
Αντίνοος λέγεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει ήδη αρχίσει να πλήττει τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στη Σύρο δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κυκλοφορία ήταν δύσκολη ακόμα και για πεζούς. Στην αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας οι οδηγοί τα χρειάστηκαν καθώς χάθηκε ο ορίζοντας.
Ο Αντίνοος βρίσκεται στην Ελλάδα και ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του, σε νησιά των Κυκλάδων και περιοχές της Θεσσαλίας. Στη Σύρο το απόγευμα ξέσπασαν καταιγίδες που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους.
H μέρα που το πρωί θύμιζε καλοκαίρι άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά. Από τη μία στιγμή στην άλλη, το τοπίο άλλαξε απότομα, με τους λουόμενους που είχαν γεμίσει τις παραλίες του νησιού, να τρέχουν να προφυλαχθούν από την έντονη βροχόπτωση.
Πολύ γρήγορα κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ανάλογες εικόνες και σε γειτονιές του νησιού, με την κυκλοφορία να είναι δύσκολη ακόμα και για τους πεζούς.
Παρών δήλωσε ο Αντίνοος και στη Θεσσαλία. Στο επίκεντρο πρωτοφανούς καταιγίδας βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας.
Από τις 15.00 και μετά έβρεχε δυνατά σε όλο το μήκος του ενώ όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr στο ύψος της Ξυνιάδας η κατάσταση ήταν δύσκολη, με μηδέν ορατότητα και ουρές αυτοκινήτων να κινούνται υποχρεωτικά σημειωτόν και με αλάρμ.
Σχεδόν μια ώρα αργότερα η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Δείτε την εικόνα που προκάλεσε ο Αντίνοος.
- Στον Πόρο η θρυλική θαλαμηγός «Christina O» του Ωνάση
- Στέλνουν φύλλα πορείας σε 700 αστυνοµικούς
- Στα Εξάρχεια ψήφισαν μόλις 39 από τους 540 εγγεγραμμένους!