Άλκης Καμπανός: Στη μνήμη του ένα λεωφορείο για παιδιά με αυτισμό

Newsroom
Newsroom

Συγκινεί η πρωτοβουλία της μητέρας του 19χρονου

Με τις δωρεές των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μητέρας του Άλκη Καμπανού του 19χρονου που έπεσε θύμα οπαδικής βίας και δολοφονήθηκε άγρια τον περασμένο Φεβρουάριο στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, αγοράστηκε το νέο λεωφορείο του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό στη Βέροια Ημαθίας.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε από την ίδια του την μητέρα Μελίνα Κακουλίδου και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια γνωστού τηλεοπτικού σταθμού και την οικονομική ενίσχυση απλών πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Με σύνθημα: «Πάμε βόλτα τα όνειρά μας με τον Άλκη», το βανάκι του ΜΑμΑ θα πραγματοποιεί εκδρομές και βόλτες για τα παιδιά της ΜΑμΑ με συνοδό τον Άλκη, η μορφή του οποίου είναι αποτυπωμένη στην εξωτερική επιφάνεια του λεωφορείου.

"Το βράδυ που δολοφόνησαν τον Άλκη δολοφόνησαν και εμένα μαζί, χάθηκε όλος ο κόσμος μου. Αλλά είπα ότι μέσα από αυτή την τραγωδία πρέπει να συνεχίσω, να βγει κάτι καλό. Είναι ένα κάλεσμα, μία αφύπνιση προς όλους μας να σταθούμε, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς που ζουν στο φάσμα του αυτισμού", δήλωσε η μητέρα του Άλκη.

Σε ανάρτησή της, όπως αναφέρει το pellanews.gr, η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό αναφέρει τα εξής:

"Άλκη μας νίκησες. Και θα συνεχίσεις να νικάς για πολλά χρόνια ακόμη επιβεβαιώνοντας σε όλους, ότι στο τέλος το καλό πάντα νικά και θριαμβεύει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις πονεμένες μανούλες του συλλόγου ΜΑμΑ . Καλή αντάμωση αγόρι μας γλυκό, μέχρι τότε ας συνεχίσουμε με οδηγό εσένα να νικάμε το κακό".

Ο αρχικός μάλιστα σκοπός σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν να γίνει η αγορά ενός οχήματος 9 θέσεων αλλά η προσφορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό που επέτρεψε την προμήθεια λεωφορείου 19 θέσεων.

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ