Ανακοινώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο από τον Κ. Χατζηδάκη

Ανακοινώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο από τον Κ. Χατζηδάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα εργατικά συνδικάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση του εργασιακού νομοσχεδίου για την προστασία της Εργασίας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη

Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές που αφορούν το ωράριο εργασίας, τις άδειες των γονέων, τις υπερωρίες, την εργασία τις Κυριακές, τις αυξημένες ημέρες αργίας και το νέο πλαίσιο για την τηλεργασία και την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε διαβούλευση περιλαμβάνει επέκταση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με αντιστάθμισμα περισσότερη άδεια, αύξηση υπερωριών, ρυθμιση της τηλεργασίας, αύξηση της άδειας πατρότητας και προστασία από απόλυση για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού, προστασία από απόλυση για άρνηση του εργαζόμενου σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την παρακολούθηση του πραγματικού χρόνου εργασίας και της αμοιβής του εργαζόμενου, μέτρα για την παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Στο μεταξύ, στη μία το μεσημέρι τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, η Ένωση Ελεγκτών – Λογιστών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Παράλληλα τα Συνδικάτα καλούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Μάη στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, ενώ κλιμακώνουν τον αγώνα τους προετοιμάζοντας νέα απεργιακή απάντηση.
Στην σημερινή κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας καλεί και το ΠΑΜΕ.

Πηγές: iefimerida.gr, ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ