«Αναμένουμε τις τοξικολογικές» λέει η ιατροδικαστής για τον θάνατο της 12χρονης

Newsroom
Newsroom

Ήταν υγιεστάτη δηλώνει ο πάτερα της

Ανακοπή καρδιάς είναι το αρχικό πόρισμα της ιατροδικαστή για την 12χρονη που χθες το πρωί βρέθηκε από την μητέρα της στο κρεβάτι μελανιασμένη και χωρίς τις αισθήσεις της.

Η ιατροδικαστής όμως επιμένει ότι μόνο οι τοξικολογικές μπορούν να δώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου, καθώς η 12χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς, αν και σύμφωνα με τον πατέρα της έχαιρε άκρας υγείας με εξαίρεση ένα μικρό θέμα που αφορούσε τον χαμηλό αιματοκρίτη.

«Είμαστε σε πλήρη αναμονή και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια του θάνατο της 12χρονης» τόνισε στο GRTimes η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.

Το παιδί μου έφυγε, κανένα αποτέλεσμα εξετάσεων δεν μπορεί να μου το φέρει πίσω

Συμφώνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας της 12χρονης μιλώντας στο GRTimes ,το παιδί ήτανε πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού και με τη 2η δόση να έχει γίνει τον Μάρτιο.

Οι γονείς της κοπέλας είναι συντετριμμένοι καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη, με τον πατέρα της να μιλά στο GRTimes για ένα υγιέστατο παιδί, που έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις, ενώ μόλις πριν από τρεις μήνες είχε επισκεφθεί και καρδιολόγο που δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα.

«Τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής είναι πολλά, για το πώς ένα παιδί το οποίο έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις «έσβησε» τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα στον ύπνο της. Το παιδί μας ήτανε υγιέστατο, το μόνο θέμα που είχε ήτανε ο χαμηλός αιματοκρίτης κάτι για το οποίο έπαιρνε σίδηρο. Το παιδί ήτανε πλήρως εμβολιασμένο και με την 2η δόση την οποία έλαβε τον περασμένο Μάρτιο. Από το ΑΧΕΠΑ μας είπανε ότι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα βγουν το αργότερο σε έξι μήνες . Το παιδί μου έφυγε, κανένα αποτέλεσμα εξετάσεων δεν μπορεί να μου το φέρει πίσω.. έφυγε για πάντα. Το τελευταίο «γερό» τσεκ απ το έκανε πριν το Πάσχα» είπε στο GRTimes, ο πατέρας της άτυχης 12χρονης.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης από τον ξαφνικό θάνατο του 12χρονου κοριτσιού, καθώς προκαλεί και πανελλαδικό πανικό αφού τουλάχιστον τέσσερα παιδιά μέσα στον Μάϊο έφυγαν από τη ζωή, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ