Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα

Δείτε αναλυτικά τί προβλέπει η ΚΥΑ

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού ισχύουν από την Δευτέρα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Μεταξύ άλλων, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών από ανηλίκους 12 έως 17 ετών, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, ενώ περιγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αναφέρεται σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες – από κορωνοϊό – υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».

Παράλληλα, περιγράφονται αναλυτικά και οι δέκα κλάδοι, όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα (εργαστηριακοί έλεγχοι) με δική τους δαπάνη. Οι κλάδοι αυτοί είναι:

  1. Εστίαση
  2. Τουριστικές Επιχειρήσεις
  3. Μεταφορές
  4. Τηλεοπτικές παραγωγές
  5. Κινηματογραφικές παραγωγές
  6. Θεατρικές παραγωγές
  7. Μουσικές παραγωγές
  8. Χορευτικές παραγωγές
  9. Εκπαιδευτικοί
  10. Πανεπιστημιακοί

Στους χώρους εστίασης περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων.

 

 

undefined

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ