Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων με κορωνοϊό

Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνωμένων με κορωνοϊό

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του υπουργείου Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και του αριθμού των διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς όπως ανέφερε «σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρείται αύξηση στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων στην Ελλάδα» , τονίζοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ έφτασε τους 52.

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι πλέον έχουμε πολλαπλές συρροές κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα και εξήγησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν μεταδίδει τον ιό, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό το μεταδίδει κανονικά και σε μεγάλο βαθμό».

Μιλώντας για την διακοπή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα ανησυχητική εξέλιξη και πρόσθεσε ότι ένας ασθενής εμφάνισε παρενέργειες και συνεχίζει να παρακολουθείται. «Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις κλινικές δοκιμές, αλλά όχι στην ευρύτερη έρευνα. Η μελέτη συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν, θα σταματήσει εκτός αν υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες σε περισσότερους ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως είναι η δεύτερη φορά που διακόπτεται η κλινική δοκιμή για το εμβόλιο αυτό. Αναφερόμενος στους αρνητές των μέτρων προφύλαξης και κυρίως της μάσκας και ενδεχομένως σε δεύτερο χρόνο της άρνησης εμβολιασμού για το νέο ιό και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε « δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αυξητική των αρνητών, είναι ένα θέμα εξαιρετικά δύσκολο».

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «σκοταδισμό» την ώρα που υπάρχει σωρεία επιστημονικών στοιχείων υπέρ του εμβολιασμού γενικότερα αλλά και για την αποτελεσματικότητα της μάσκας. « Το θέμα είναι κατά πόσο δέχεσαι τα επιστημονικά δεδομένα. Εγώ δεν είμαι υπέρ της τιμωρίας...».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ