Από φούρναρης στην Αστυπάλαια σεφ σε μεγάλα εστιατόρια!

Από φούρναρης στην Αστυπάλαια κατέληξε σεφ σε μεγάλα εστιατόρια. Πρόκειται για τον αυτοδημιούργητο pastry chef, Αντώνη Σελέκο

Ο αυτοδημιούργητος pastry chef Αντώνης Σελέκος, από τον οικογενειακό φούρνο του θείου του στην Αστυπάλαια και μετά ψήνοντας ψωμί στον συνοικιακό φούρνο του αδερφού του σε μία γειτονιά της Αθήνας, κατέκτησε τη γαστρονομική σκηνή με το ξακουστό του πανετόνε!

Ο κ. Σελέκος που δούλεψε σε διάφορα επαγγέλματα, ακόμη και ως σιδεράς στην Αθήνα, είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του ανθρώπου που «ζύμωσε» μόνος του το μέλλον του με τα ίδια του τα χέρια, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του να ασχοληθεί με την υψηλή ζαχαροπλαστική. Περνώντας από γνωστά beach restaurant σε νησιά, δημιούργησε το δικό του ατελιέ ζαχαροπλαστικής στο Παγκράτι, έναν χώρο αφιερωμένο στα πανετόνε, τα οποία κατάφερε με δημιουργικούς τρόπους να μετατρέψει από σύμβολο των Χριστουγέννων σε ένα αφράτο γλυκό που τρώγεται (μανιωδώς) όλο το χρόνο.

 

 

Ονομάζοντας το προζύμι του Ζαχαρία, Μίλτο ή Βαρβάρα, ο pastry chef ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Οκτώβριο του 2020, παραδίδοντας αρχικά πόρτα πόρτα τις παραγγελίες. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όλα τα πανετόνε του έγιναν sold out.

Σύμφωνα πάντως με τον pastry chef, το πανετόνε, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και στη χώρα μας, είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα γλυκά, καθώς, για να θεωρείται επιτυχημένο, πρέπει να έχει την σωστή υγρασία στο εσωτερικό του, ενώ ο χρόνος παρασκευής του είναι περίπου τρεις ημέρες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ