Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Ουκρανία

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία στέλνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις αποθήκες του οποίου βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείος Πολιτικής Προστασίας

Τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στέλνει σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στα σύνορα της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στην προσπάθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρέχεται στον πληθυσμό της χώρας λόγω του πολέμου.

Στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδος βρέθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μαζί με στελέχη του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να φτάσει στα σύνορα της Ουκρανίας και ενδεχομένως και εντός της χώρας, «έτσι ώστε να αμβλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων που βρίσκονται στις εμπόλεμες περιοχές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει να παραδοθούν αυτά τα προϊόντα, το ιατροφαρμακευτικό υλικό σε εμπόλεμες περιοχές. Είναι ένα βάλσαμο που μόνο όταν το δεις, μπορείς να αντιληφθείς την ώρα της κρίσης, πόσο μεγάλη σημασία έχει. Γι΄αυτό, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, ο ελληνικός λαός ακόμα μια φορά δείχνει τη σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, απευθυνόμενους προς τους δημοσιογράφους.

 

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την άμεση ανταπόκριση προς τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας και την προσπάθεια να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ιατροφαρμακευτικά είδη αλλά και πολλά τρόφιμα που τα έχουν άμεση ανάγκη οι Ουκρανοί πολίτες.

Ο κ. Στυλιανίδης μεταξύ άλλων είπε ότι το υπουργείο όπως η κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να μεσολαβήσουν μία άλλη φορά, η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού να γίνει μέσω ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην ενδοχώρα, σε σημεία απροσπέλαστα λόγω της ρωσικής εισβολής, εκεί που οι Ουκρανοί πολίτες έχουν άμεση ανάγκη από την παραλαβή του υλικού.

 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αυγερινό, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος είναι η ψυχή όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Εμείς ως κυβέρνηση και ως υπουργείο, είμαστε πάντα δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε, όχι μόνο να αξιοποιήσουν τις δικές τους διασυνδέσεις αλλά ενδεχομένως μία άλλη φορά, πολλά από αυτά τα είδη να φτάσουν στον προορισμό τους μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όπου θα έχουμε και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πάνε σε ειδικές περιοχές, όπου αυτές οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες», είπε ο ίδιος.

 

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ