Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών

Newsroom
Newsroom

Διευκρινιστική δήλωση από τον β' αντιπρόεδρο της βουλής - Έκανε λόγο για παρερμηνεία σημείων της συνέντευξή του - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί ο ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη δήλωση που προκάλεσε σάλο και πυροδότησε νέο γύρο συζητήσεων αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, πως "το Σύνταγμα επιτρέπει 'κοριούς στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας" και πως "Αν υποθέσουμε ότι [ένας μουσουλμάνος βουλευτής] δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; ".

Αρχικά, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των συναδέλφων του βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τονίζοντας πως αυτό που ανέλυσε ήταν η επιστημονική του άποψη, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξή μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας".

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της «παρερμηνείας» να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους. Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία η παραζάλη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης και στην κατασκευή «εσωτερικού εχθρού» εκ του μηδενός.

Τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επαναλαμβάνουμε. Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει το ελάχιστο: να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου και να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις".

Φωτογραφία via eurokinissi

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ