Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται

Newsroom
Newsroom

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τα προβλήματα λύνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» που διεξάγεται στον Σκαραμαγκά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τα προβλήματα λύνονται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και σημείωσε με νόημα:

«Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο».

Αυτούσιος ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού
«Πρόκειται για μια πρόσθεση εγγύηση στο Πολεμικό μας Ναυτικό, κξάθε ελληνικό όπλο αποτελεί ασπίδα αποτροπής και προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και γέφυρα συνεννόησης.

Πολλά τα μηνύματα που προκύπτουν από το νέο απόκτημα. Τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα. Η πυραυλάκατος χτίστηκε από ελληνικά χέρια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό. Το ίδιο το όνομά της δείχνει την εκτίμηση στους ήρωές μας.

Σύντομα θα προστεθούν στον στόλο οι 4 φρεγάτες αλλά και περαιτέρω ενίσχυση, όπως και ενισχύσεις, με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16 γίνονται και στην Πολεμική Αεροπορία. Και ο Στρατός Ξηράς εκσυγχρονίζεται διαρκώς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η ενότητα και η ετοιμότητά σας.

Όποιος παραβιάζει τα σύνορα, τιμωρείται. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση αυτοκρατορικά οράματα άλλων εποχών. Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά κι αυτό επιθυμούν οι λαοί μας. Λάθος κάποιοι να ανακαλύπτουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Συγχαίρω όσους συνέβαλαν για την απόκτηση αυτού του νέου σκάφους που θα πλέει στο Αιγαίο ως πρεσβευτής ειρήνης και υπερασπιστής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Φωτογραφίες από eurokinissi

 

Παναγιωτόπουλος: «Απόλυτη εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας στη στρατιωτική»
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την τοποθέτησή του ανέφερε:

«Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό. Η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα κρούσης αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και υψηλής σημασίας προσθήκη. Ολοκληρώνει ένα θεμελιώδους σημασίας πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αποιδεικνύει την αποφασιστικότητά μας για ενίσχυση του ΠΝ με τεχνολογίες αιχμής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο προσωπικό που φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τη στρατιωτική ηγεσία -όλη τη στρατιωτική ηγεσία. Η ηγεσία έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στα δύσκολα - ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν αυτή την ηγεσία.

Εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιείται κοσμογονία στην αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού -έχει γίνει πολύ δουλειά πίσω μας και έρχεται ακόμα πιο σκληρή δουλειά μπροστά μας. Η δράση προκαλεί κριτική, πολλές φορές περισσότερη από την αδράνεια».

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε πως η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται.

Ο κ. Πράις ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη του αμυντικού εξοπλισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση στρατιωτικών οχημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εναπόκειται στις κυβερνήσεις των κρατών και συνεπώς δήλωσε αναρμόδιος να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση κατόπιν ερώτησης που δέχτηκε από τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο οποίος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει στείλει επίσημη διαμαρτυρία στις ΗΠΑ για το ότι η Ελλάδα αναπτύσσει αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα σε νησιά που έχουν «μη στρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ