«Αυτή τη στιγμή υποφέρει»: Τι συμβαίνει με τη μικρή φάλαινα που εντοπίστηκε στον Άλιμο

«Αυτή τη στιγμή υποφέρει»: Τι συμβαίνει με τη μικρή φάλαινα που εντοπίστηκε στον Άλιμο

Αρρωστη, πιθανότατα, είναι η φάλαινα που εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Αλίμου, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, η φάλαινα αυτή, που λανθασμένα ανέφεραν ότι είναι φυσυτήρας, ζει σε βυθούς βάθους από 1 έως 3 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τρία μέτρα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για χτυπήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μάλλον δεν πρόκειται για χτυπήματα αλλά και για κάτι άλλο λέγοντας ότι το ζώο πιθανότατα είναι άρρωστο και σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. «Οπως καταλαβαίνετε, το ζώο υποφέρει», τόνισε ο κ. Αμυράς.

Οπως εξήγησε εξειδικευμένος κτηνίατρος και νοσηλευτής πλησίασαν το ζώο και ήδη του έχουν πάρει αίμα για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις που θα δείξουν και τι πρόβλημα υπάρχει. Του έχουν γίνει και κάποιες ενέσεις και όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα γίνει με τη φάλαινα...

H φάλαινα που εντοπίστηκε στον Αλιμο
Τι θα γίνει με τη φάλαινα τώρα
Η φάλαινα θα μείνει στο σημείο μέχρι να βγουν οι εξετάσεις, να διαπιστωθεί τι έχει και να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Σύμφωνα με αναφορές η φάλαινα χθες είχε εντοπιστεί σε κάποιο σημείο στα λιμανάκια Βουλιαγμένης...

H φάλαινα που εντοπίστηκε στον Αλιμο
Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στην παραλία του Αλίμου και αμέσως ήταν τεράστια η κινητοποίηση. Φυσικά και η έκπληξη μικρών και μεγάλων. Στην αρχή όλοι πίστευαν ότι το ζώο είχε αποπροσανοτολιστεί ή ήταν χτυπημένο. Η κατάσταση όμως φαίνεται ότι ήταν διαφορετική.

Η Μαριάννα Γιαννουλάκη, διευθύντρια του ΕΛΚΕΘΕ, μιλώντας νωρίτερα στο iefimerida είχε πει για τη φάλαινα που εντοπίστηκε:

«Οι λόγοι που μπορεί να αποπροσανατολίστηκε είναι πολλοί. Μπορεί να συγκρούστηκε με πλοίο. Υπάρχουν ασθένειες επίσης. Και επίσης μπορεί να έχει αποπροσανατολιστεί είτε από ασκήσεις πολεμικού ναυτικού, ή να έχει καταναλώσει πλαστικά τα οποία υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες. Βέβαια όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ώρες. Έχει λίγες ελπίδες να επανέλθει γιατί αυτά τα θηλαστικά δεν αποπροσανατολίζονται». 

 

Δείτε επίσης

Απίστευτη εικόνα στον Άλιμο: Τραυματισμένη φάλαινα έχει βγει στα ρηχά
 

Πηγή: iEfimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ