Β. Στίγκας: Ξέσπασε για τον αποκλεισμό των "Σπαρτιατών" - "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιοπρέπεια που δεν κατέθεσε υπόμνημα"

Newsroom
Newsroom

Η αντίδραση του προέδρου των "Σπαρτιατών" μετά τις εξελίξεις.

Σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, για το υπόμνημα που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξαπέλυσε στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών“, Βασίλης Στίγκας.

«Εμείς οι “Σπαρτιάτες” βαλλόμαστε από παντού. Αισχρές και χουντικές μεθοδεύσεις σε βάρος μας. Ξεκάθαρα έχουμε μια πολιτειακή και συνταγματική εκτροπή» ισχυρίστηκε. «Λυπάμαι που το λέω αυτό» προσέθεσε, «αλλά οι ζηλωτές του Πινοσέτ έχουν πετάξει τις δημοκρατικές μάσκες και δείχνουν ξεκάθαρα τις νεοταξικές προθέσεις τους και τα αντιδημοκρατικά ένστικτά τους. Μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, ακολουθούν και οι ουρές, το δημοκρατικό, με εισαγωγικά, ΠΑΣΟΚ, με τον “τελειωμένο” κύριο Ανδρουλάκη, που πραγματικά μετράει μέρες, και το απόκομμα, η Νέα Αριστερά, με τα υπομνήματα-παρωδία που προσβάλλουν βάναυσα τους Έλληνες πολίτες, αλλά και το ίδιο το δικαστικό σώμα”.

Ο κ. Στίγκας ισχυρίστηκε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Μιλάνε όλοι αυτοί που λήστεψαν, καταχρέωσαν και εξαθλίωσαν την Ελλάδα. Τολμούν να υψώνουν το ανύπαρκτο ανάστημά τους απέναντι στους “Σπαρτιάτες”, τη μόνη εθνική φωνή. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που αυτοπρoσδιορίζονται ως οι θεματοφύλακες των θεσμών και των αξιών αυτού του τόπου, έχουν κόψει και έχουν ράψει ένα νόμο περί εγκληματικής οργάνωσης, εξαιρούν βέβαια εαυτούς, και βάζουν μέσα όποιον θέλουν ή όποιον δεν τους αρέσει».

Επίσης, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” χαρακτήρισε «αστείο το υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει fake news, ενώ ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε ψευδή στοιχεία, που προσπαθούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Μιλάει ο κ. Ανδρουλάκης για υποκρυπτόμενο αρχηγό. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει το ακαταλόγιστο».

Επίσης, ο κ. Στίγκας υποστήριξε ότι «υπάρχει γερμανικός δάκτυλος στα εσωτερικά της Ελλάδας. Η νεοταξική λαίλαπα συμπιέζει και διαλύει ανθρώπους, οικονομίες, θρησκείες και πολιτισμούς. Έρχονται ακόμη πιο δύσκολες και μαύρες ημέρες για την Ελλάδα».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” κάλεσε «τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση και αφύπνιση» ενώ προσέθεσε: «Οι Έλληνες να σταθούμε όρθιοι, να αναγεννηθούμε και να πάρουμε τη χώρα μας πίσω».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Στίγκας καταδίκασε το περιστατικό ξυλοδαρμού βουλευτή, μέσα στη Βουλή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Προηγουμένως, έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο και εγώ ως πρόεδρος, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των “Σπαρτιατών”, το καταδικάζουμε απερίφραστα. Όπως καταδικάζουμε και την κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται. Ειδικά όταν γίνεται σε αυτόν τον ιερό χώρο, που εμείς οι “Σπαρτιάτες” τον σεβόμαστε και τον αγαπάμε».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ