Βόλος: Εντοπίστηκαν δύο βαρυποινίτες που δραπέτευσαν

Οι δύο δραπέτες είχαν, το 2015, συμμετάσχει σε συμμορία ληστών που δολοφόνησε έναν έμπορο ψιλικών στην Ελευσίνα και μία ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο.

fylakes fylaki.a

Δύο βαρυποινίτες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στον Βόλο στις 2 Ιανουαρίου 2025, συνελήφθησαν χθες έπειτα από μία βίαιη ληστεία στο Θέρμο. 

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στο αστυνομικό σώμα, λόγω της επιλογής της φυλακής ανοιχτού τύπου όπου κρατούνταν οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί.

Οι δύο δραπέτες είχαν στο παρελθόν, το 2015, συμμετάσχει σε συμμορία ληστών που δολοφόνησε έναν έμπορο ψιλικών στην Ελευσίνα και μία ηλικιωμένη στον Ασπρόπυργο, με στόχο τη ληστεία.

Το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με έναν συνεργό τους που είχε λάβει άδεια από τις φυλακές Λάρισας, εισέβαλαν στο σπίτι ενός επιχειρηματία. Ακινητοποίησαν τη σύζυγο του 65χρονου ιδιοκτήτη, και όταν εκείνος επέστρεψε, τον ακινητοποίησαν στην είσοδο, τον χτύπησαν και απαίτησαν τα χρήματα που είχε στο σπίτι.

Η φασαρία προκάλεσε την επέμβαση των γειτόνων, οι οποίοι ειδοποίησαν τον γιο του θύματος. Ο νεαρός άνδρας έφτασε στο σπίτι, κυνήγησε τους ληστές και τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την οικία. Παρόλο που τους ακολούθησε για λίγα μέτρα, αναγκάστηκε να σταματήσει όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί από Καλάσνικοφ.

Οι τρεις κακοποιοί διέφυγαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο, που οδηγούσε μια 35χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής. Αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι που είχε χρησιμοποιήσει για να κρυφτεί η οδηγός στον οικισμό Μαραθιάς και έστησαν μπλόκο στο κόμβο της Συκιάς. Στο πορτπαγκάζ του οχήματος βρέθηκαν οι δύο δραπέτες, ενώ οι τρεις συνελήφθησαν άμεσα

Σε έρευνα της μονοκατοικίας, όπου βρισκόταν ο συνεργός τους από τις φυλακές Λάρισας, ο έγκλειστος προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε. Μέσα στο σπίτι κατασχέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες ενωμένοι με μονωτική ταινία και 57 φυσίγγια.

Η ταχεία επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε περαιτέρω κίνδυνο για τους πολίτες και οδήγησε στην επανασύλληψη επικίνδυνων δραστών που είχαν δραπετεύσει πριν από μήνες από τις φυλακές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση