Δ.Βρύσαλης: Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την ομηρία των συμβασιούχων

Newsroom
Newsroom

"Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις μονίμων, ενάντια στο νέο ΕΣΥ, είναι η μόνη λύση"

Επιμένουν στο αίτημά τους για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, που δια του προέδρου του Σωματείου τους ζητούν ακόμη επιπλέον προσλήψεις.

Σε δήλωσή του ο Δ.Βρύσαλης σημειώνει ότι το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την ομηρία, κορϊδία και διαχωρισμό των συμβασιούχων.

 


Η ανακοίνωση του Δ.Βρύσαλη

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 9/12 και αφορά παρατάσεις ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ προσωπικού αποδεικνύει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος

Ενώ ο υπουργός εδώ και εβδομάδες δήλωνε ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα πάρουν παράταση (1 έτος εκθέτοντας και τα ντόπια φερεφωνά του ) στο ν/σχέδιο της προηγούμενης εβδομάδας ανακοίνωσε 6, 3 και 2 μήνες παράταση, πολυδιασπώντας τους συμβασιούχους. Ενώ το κονδύλι μισθοδοσίας των επικουρικών είναι εγγεγραμμένο στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, έδωσε 6 μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές ώστε και οι υπηρετούντες να είναι στην εξάρτηση της ομηρίας και οι άνεργοι να προσδοκούν μελλοντικές προσλήψεις.

Τελικά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει παράταση θητείας για τους επικουρικούς και τους τριμηνιτες ως 31/12/24 ενώ αγνόησε τους ειδικευμένους νοσηλευτές, (στο ΠΑΓΝΗ είναι πάνω 50 οι οποίοι αφού εκπαιδεύτηκαν, εργάστηκαν με αυταπάρνηση μέσα στη πανδημία τώρα τους απολύει η κυβέρνηση της ΝΔ )

Τους ΣΟΧ δίνοντας 3 μήνες (μόνο στο ΠΑΓΝΗ είναι πάνω από 150 εργαζόμενοι) και ενώ δηλώνει για 2ο 3μηνο ότι «οι εργολάβοι θα φύγουν», κάθε παράταση συνοδεύεται από την διάταξη « έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για εργολάβο»

Καμιά αυταπάτη και εφησυχασμός. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να γιγαντωθούν. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επιπλέον προσλήψεις μονίμων, ενάντια στο νέο ΕΣΥ, είναι η μόνη λύση.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ