Δερμιτζάκης: Τα δύσκολα με τον κορωνοϊό έρχονται...

Δερμιτζάκης: Τα δύσκολα με τον κορωνοϊό έρχονται...

"Δεν είμαστε στο peak της πανδημίας στην Ελλάδα. Αυτή η περίοδος που έρχεται, με δεδομένο το πού βρισκόμαστε τώρα, θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα"

"Το να είναι κάποιος γιατρός δε σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία. Κάθε γιατρός έχει την ειδικότητά του και η πανδημία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" - είπε ο καθηγητής Γενετικής, Μ.Δερμιτζάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Αναφορικά με τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία, ήδη από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως δεν τον ανησυχούν, καθώς φαίνεται πως υπάρχει ένας μηχανισμός άμεσου εντοπισμού και αναφοράς των κρουσμάτων και ακολούθως άμεσης αντίδρασης.

"Δειγματοληπτικά τεστ, στο βαθμό που ο μηχανισμός θα μπορούσε να τα "σηκώσει", θα ήταν χρήσιμα, γιατί θα μπορούσαμε να "πιάσουμε" ανά πάσα στιγμή και γεωγραφικά που βρίσκονται τα σχολεία - πάνω ή κάτω από το μέσο όρο" - ανέφερε ο Ηρακλειώτης καθηγητής.

"Δεν είμαστε στο peak της πανδημίας στην Ελλάδα. Αυτή η περίοδος που έρχεται, με δεδομένο το πού βρισκόμαστε τώρα, θα είναι η πιο δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα, στην πανδημία" - σημείωσε ο κ.Δερμιτζάκης, υπό τη σκοπιά της διαχείρισης της κατάστασης.

"Στους επόμενους 1-2 μήνες, μπαίνουμε μέσα, ξεκινώντας με 300 κρούσματα την ημέρα, με μια επιθετική τάση που δεν είναι τόσο δυναμική όσο θα ήταν αν τα αφήναμε όλα ελεύθερα, αλλά είναι αυξητική" - πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για ένα "μεγάλο στοίχημα" που δεν είναι άλλο από το να μειώσουμε τον αριθμό των κροσυμάτων.

"Τα μέτρα είναι παραπάνω από ικανά για να μειωθούν τα κρούσματα, αν οι πολίτες συμμορφωθούμε" - σημείωσε ο κ.Δερμιτζάκης.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ