Διάσωση 28 προσφύγων ανοικτά της Λέσβου από σκάφος της Frontex
Συνελήφθη και ένας 40χρονος αλλοδαπός χειριστής της Λέμβου που πιθανότατα είναι και ο διακινητής τους
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) προσφύγων προέβη, χθες το βράδυ, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''. Παράλληλα το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε και στη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Πιό συγκεκριμένα, το σκάφος της Frontex εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα Κόρακα» της Λέσβου μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, φερόμενος ως διακινητής. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
- Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ
- Ολλανδός δολοφόνος έκανε… βόλτα σε στρατιωτική περιοχή
- Δασική πυρκαγιά στη Σέτα Ευβοίας