Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Γιατί η κατηγορούμενη δεν είχε κάνει τεστ covid

Χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού μεταφέρθηκε σήμερα από τις φυλακές στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου Ανηλίκων η βασική κατηγορούμενη για τη στυγερή δολοφονία 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα.

Πρόκειται για τη 15χρονη κόρη του θύματος και κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μητέρας της. Η δίκη για το συγκλονιστικό αυτό έγκλημα που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε μάλιστα κανονικά με την 15χρονη να αναφέρει στο δικαστήριο πως δεν αισθάνεται καλά.

Τότε, η πρόεδρος την ρώτησε αν έχει υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊο πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων. Στην ερώτηση αυτή η κατηγορούμενη απάντησε αρνητικά, ενώ φέρεται να δήλωσε ακόμη πως δεν έχει εμβολιαστεί. Το αποτέλεσμα ήταν η δίκη να διακοπεί για τις 28 Φεβρουαρίου με τους δικηγόρους που συμμετέχουν στη δίκη να διαμαρτύρονται λέγοντας πως δεν λαμβάνονται καν τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, κάθονται η 16χρονη σήμερα κόρη της και δύο ακόμη νεαροί ηλικίας 16 και 17 ετών.

Μάλιστα, σήμερα, η 16χρονη ξεκίνησε να απολογείται κανονικά στο δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και τότε ήταν που ανέφερε πως δεν αισθάνεται καλά. Μάλιστα, η κατηγορούμενη βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα πριν ξεκινήσει την απολογία της για περίπου τρεις ώρες.

Ξεκινώντας την απολογία της στο δικαστήριο η 16χρονη, αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σε τεταμένες σχέσεις που είχε με την μητέρα της, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αναφερθεί στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέπραξε, κατά τη δικαιοσύνη, το στυγερό αυτό έγκλημα. «Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν. Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες» φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι μητέρες των δυο κατηγορούμενων αγοριών, αλλά και δύο γείτονες. Να σημειωθεί τέλος, πως οι τρεις ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη οχτώ ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μάλιστα, η κοπέλα είχε κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της μητέρας της και οι συγκατηγορούμενοί της ως φυσικοί αυτουργοί.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ